Ordförande Sophia Godau uppmanar till engagemang

Skrivet av Gästbloggare

26 februari 2019

Studentbloggen

Idag för exakt två år sedan började mitt engagemang i Vårdförbundet! Jag höll i mitt första event för att fira Vårdförbundet Students dag som studentrepresentant vid Campus på Mittuniversitet tillsammans med min kollega Pontus. Han var personen som lyckades locka med mig till Stockholm på en inspirationshelg och där fastnade jag för utbildningsfrågorna. En underbar början på en ännu bara påbörjad resa för mig. Idag är jag ordförande för Vårdförbundet Student och representerar 10 000 medlemmar över hela landet, träffar Sveriges Hälso- och Sjukvårdsstudenter, möter Michael Bergström och Anna Nergårdh för att diskutera interprofessionellt lärande och påverkansarbete inom hälso- och sjukvården. Mycket har hänt på två år! Och det kommer hända mycket mer framöver.

Den 22 februari firade vi för tredje gången Vårdförbundet Students dag. En dag som kommit till för att vi vill lyfta och hylla alla som valt att utbilda sig till tre av Sveriges viktigaste och roligaste yrken: sjuksköterska, röntgensjuksköterska och biomedicinsk analytiker. För att vi är framtidens medarbetare i hälso- och sjukvården och Vårdförbundet Student gör allt för att det ska synas.

Sophia Godau

Ordförande Vårdförbundet Student

 

Redo för jobbstarten?

Missa inte vår nya digitala guide för dig som är ny i yrket eller ska börja på en ny arbetsplats.

Läs om guiden här!