Därför är jag medlem i Vårdförbundet

Skrivet av Gästbloggare

12 oktober 2018

Studentbloggen

Jag och min snygga (och användbara) studentkasse! 😉

Hej!

Jag heter Björn Johansson och läser 4e terminen på Sjuksköterskeprogrammet på Örebro Universitet. Ibland undrar folk varför jag är medlem i Vårdförbundet. När jag får den frågan brukar jag svara med tre av mina bästa anledningar.

  • Styrka. Ju fler vi är desto mer kan vi påverka vår situation med löner, arbetsmiljö, kollektivavtal med mera. Tillsammans utvecklar vi vården till det bättre!
  • Solidaritet och trygghet. Även om inte jag behöver hjälp från Vårdförbundet vet jag att mitt medlemskap ligger till grund till hjälp för någon annan medlem. Likaså är det en trygghet att veta att jag har Vårdförbundet den dagen då även jag skulle vara i behov av hjälp i olika frågor.
  • Vårdförbundet direkt. Av alla fantastiska saker som kommer med studentmedlemskapet lyfter jag vårdförbundet direkt högt! Jag kommer definitivt att ta hjälp av dom för tips inför mina första arbetsintervjuer samt få svar på frågor som rör min kommande anställning!

Så, för att vi alla ska få det som bra som möjligt vill jag skicka med en uppgift. Fråga din klasskompis om hen är medlem i Vårdförbundet. Om hen inte är det har du en perfekt chans att fråga om din klasskompis vill bli det! Dra dina tre bästa anledningar, gå in på hemsidan tillsammans med din kompis och påverka vården genom att se till att vi blir fler i Vårdförbundet!

/Björn Johansson, sjuksköterskestudent och medlem i Vårdförbundet

Ps. Läs mer om vad du får för ditt studentmedlemskap här! https://www.vardforbundet.se/sidor-for/student/det-har-far-du/

Redo för jobbstarten?

Missa inte vår nya digitala guide för dig som är ny i yrket eller ska börja på en ny arbetsplats.

Läs om guiden här!