Mina höjdpunkter 2017 -Gästinlägg av Viviana Lundberg

Skrivet av Gästbloggare

21 november 2016

Studentbloggen

Nu är styrelsen igång!

Ordförande Viviana Lundberg, sjuksköterskestudent vid Högskolan i Kristianstad
Ordförande Viviana Lundberg, sjuksköterskestudent vid Högskolan i Kristianstad

I helgen har vi haft det första styrelsemötet i Stockholm. Det känns verkligen roligt när jag tänker på allt spännande vi har framför oss.

Några höjdpunkter jag ser framemot under 2017 blir

  • att arrangera ett nationellt inspirationsmöte för er medlemmar
  • att få representera Vårdförbundet Student på ICN som är världens största sjuksköterskekonferens. Läs mer om ICN 2017 i Barcelona här
  •  att presentera resultatet av Vårdförbundet Students VFU-rapport 2017

 

Vilka villkor har vi studenter på VFU

Ett av helgens stora ämnen var just arbetet med VFU-rapporten. Vi har funderat på en annorlunda utformning av vissa frågor till nästa år. Och tydligare kategorier för de olika svarsalternativen. Allt för att kunna göra undersökningen mer specifik och fånga upp hur vi ska jobba vidare med den stora frågan: VILLKOR!

Vilka villkor har vi studenter under VFU när det gällande arbetstid och återhämtning? Tillgång till barnomsorg på kvällstid? Har vi rätt till en utbildad handledare? I vilken grad kan lärosätet ge oss stöd i dessa frågor? Jag ser med spänning fram emot maj då vi släpper VFU-rapporten. Jag räknar med att ni som går i termin 6 då kommer att besvara enkäten med samma engagemang som de förra året! Och dessutom får vi se vilket universitet/högskola som hamnar högst i VFU-rankningen för 2017!

23 februari är Vårdförbundet Students dag

Styrelsen har gjort en planering och kommer aktivt jobba med olika event tillsammans med alla studentrepresentanter. Vårdförbundet Students nationella dag är något nytt som vi infört. Den 23 februari vill vi uppmärksam Vårdförbundet Student extra (det är även Vårdförbundets Students första ordförande Sara Boths födelsedag). Sedan tidigare firar vi de internationella yrkesdagarna som infaller

Mer information kommer senare i vår, men vi ser verkligen fram emot alla typer av firande på högskolor och universitet. Allt från fika, ballonger, lila teman, middagar/ sittningar och glada VFstudent-hashtags på sociala medier.  Jag vill att det här blir en chans för oss att samla alla tre utbildningarna.

 

Följ oss i bloggen

Här på studentbloggen kommer ni kunna läsa mer om vilka vi i styrelsens är, när vi presenterar oss löpande under året. Tanken är också att ni studentrepresentanter får veta vem som ni kan kontakta i olika frågor! Jag ser det som styrelsens främsta mål att få er som medlemmar att känna er både sedda och hörda. Jag och styrelsen värderar ert engagemang, era tankar och idéer högt. Det är ni som via årsmötet varit med och satt agendan för kommande verksamhetsår.

Som ordförande är jag enormt taggad inför 2017! Jag ser fram emot allt från personliga möten med er medlemmar till att aktivt fortsätta utveckla Vårdförbundet Student för oss studenter. Vi i Vårdförbundet Student ÄR framtidens sjuksköterskor, röntgensjuksköterskor och biomedicinska analytiker. Och vi är en stor och viktig del av framtidens hälso- och sjukvård. Tillsammans sätter vi grunden för vårt framtida yrkesliv. Står vi upp för varandra och arbetar tillsammans kommer vi att nå ännu längre!

 

Viviana

Ordförande
Vårdförbundet Student

#fokusframåt #VFstudent

 

Du kan läsa mer om Viviana Lundberg här 

Redo för jobbstarten?

Missa inte vår nya digitala guide för dig som är ny i yrket eller ska börja på en ny arbetsplats.

Läs om guiden här!