Queen Silvia Nursing Award

Skrivet av Gästbloggare

25 november 2015

Studentbloggen

Emilia Engman heter jag och har blivit tilldelad något som heter Queen Silvia Nursing Award. Jag tänkte berätta lite om mig själv och om stipendiet som en del av er säkert redan känner till.

Jag sjuksköterskestudent i termin fem på Röda Korsets Högskola i Stockholm, alltså förhoppningsvis färdig sjuksköterska i juni. Tidigare har jag arbetat lite med äldrevård och på sjukhem. Den patientgrupp som jag har arbetat mest med är stroke och demenspatienter. På senare tid har jag börjat intressera mig för kvinnosjukvård och mödravård och har därför senast arbetat på BB Karolinska i Stockholm. Jag funderar på att bli barnmorska.

Queens Silvia Nursing Award är ett stipendium som riktar sig till sjuksköterskestudenter. I potten ligger ett internship på 6 månader och en inte så dålig pengasumma på 50 000 kr. Syftet med stipendiet är att få oss studenter att tänka till och inspirera till att vi ska vara innovativa. Därför baserar sig ansökningarna på förbättringsidéer inom äldre och demensvården. Idéerna kan vara vilka som helst, de behöver inte vara speciellt genomtänkta eller ens möjliga att förverkliga. Stipendiet vill pusha oss studenter att fundera över framtidens utmaningar och att tänka utanför ramarna, inte att förändra hela sjukvårdsystemet med en revolutionerande systemförändring.

Jag vann 2014, och det senaste året har jag fått delta i aktiviteter mellan himmel och jord som ingått i mitt internship. Jag har till exempel hållit tal om min idé för 300 personer inklusive drottningen själv (innan var jag ganska obekväm med att tala inför folk), jag har suttit på ett två dagars gruppmöte med alla ledande verksamhetschefer inom hela Sveriges infektionskliniker, gjort praktik på barn och ungdomshospice, gått på konferenser, åkt till Polen och blivit supersjuk och inte minst fått träffa massa trevliga studenter och branschmänniskor. Det senaste året har fått mig att växa otroligt som person, och inte minst har jag lärt mig massor.

Att utveckla den idé som jag vann med har jag också fått hjälp med. Jag har blivit kontaktad av människor från olika institut som velat bidra och ser utvecklingspotential i min idé. Ännu har jag inte kommit så väldigt långt men förhoppningsvis en dag ska jag kunna göra min dröm verklig.
Under hösten har jag fullt upp med mitt internship, jag har bland annat varit med på VFU-konferensen i Göteborg och så ska vi utse nästa stipendiat. Vi kommer kontinuerligt till era skolor och besöker er, så håll ögonen öppna. Hoppas vi ses!

Om du vill veta mer om min ide och lite tips till att söka klicka här:

Redo för jobbstarten?

Missa inte vår nya digitala guide för dig som är ny i yrket eller ska börja på en ny arbetsplats.

Läs om guiden här!