Studenter på SöS

Skrivet av Gästbloggare

22 april 2015

Studentbloggen

sösSista besöket på vår VFU-turné gjorde Sofia och Hanna-Marie från Vårdförbundet Students styrelse på Södersjukhuset i Stockholm.
Det slog oss hur alla studenter vi mött under veckan har pratat om problem med att behöva ha så många olika handledare under sin VFU. Att varje dag gå med en ny handledare skapar ingen kontinuitet i utbildningen. Hur ska studentens utveckling kunna bedömas om det är olika handledare hela tiden? Södersjukhuset var inget undantag.
Vad som var glädjande var att Stockholms-studenterna trivdes bra på sin VFU, kände att de fick lära sig mycket, ta ansvar och fick lära sig mycket praktiskt.
Vi är också glada över det positiva gensvar vi fått ute på avdelningarna över våra besök. Det är uppenbart att många studenter har ett stort behov av att prata och reflektera kring sin VFU. Vi hoppas att kunna satsa mer på besök ute i verksamheterna framöver!
På bilden syns Viktor och Hanna som pluggar på Karolinska Institutet till sjuksköterska. Med på bilden är också Hanna-Marie från styrelsen.

Redo för jobbstarten?

Missa inte vår nya digitala guide för dig som är ny i yrket eller ska börja på en ny arbetsplats.

Läs om guiden här!