Sofia bestämde sig redan första veckan på utbildningen

Skrivet av Gästbloggare

5 december 2014

Studentbloggen

Sofia Persson BloggVårdförbundet Students styrelseledamot Sofia Persson skriver idag om sig själv och sitt engagemang

Jag började studera till sjuksköterska hösten 2011 och har snart avslutat min tredje termin. Första veckan på utbildningen fick vi besök av Vårdförbundet Student och redan då bestämde jag mig för att jag ville vara en del i organisationen. Sagt ock gjort, samma dag blev jag studentrepresentant och idag sitter jag som styrelseledamot i denna fantastiska organisation.

Jag är 23 år född och uppvuxen på Österlen nere i Skåne och flyttade till Stockholm för jobbet och numer för studierna vid Ersta Sköndal Högskola. Jag trivs bra i storstan även om jag ibland längtar hem till böljande landskap och öppet hav. Jag vill beskriva mig själv som orädd och ganska tuff, jag står upp för vad jag tycker är viktigt. Samtidigt ser jag det mesta i livet som utmaningar och jag triggas lätt igång och får då en väldig energi som jag använder för att hitta lösningar och för att kunna förändra det som har upprört mig.

Jag har två stora områden som jag brinner för inom vården; patientsäkerhet och allas rätt till lika bra vård. Jag menar inte att alla har rätt till samma vård, utan att alla har rätt till den vård som passar deras situation absolut bäst. Vård som är mest lämplig utifrån varje unik individ – personen som behöver hjälp i fokus. Patientsäkerhet, det andra området jag brinner för, varje människa ska vara och känna sig säker i vårt vårdsystem. För att nå detta så tror jag att olika professioner inom vården utveckla ett bättre samarbete, varför det är viktigt för mig att vi i Vårdförbundet Student kan bidra med att utveckla dessa samarbeten över professionsgränserna redan under studietiden.

Sofia Persson – styrelseledamot Vårdförbundet Student

Redo för jobbstarten?

Missa inte vår nya digitala guide för dig som är ny i yrket eller ska börja på en ny arbetsplats.

Läs om guiden här!