Gästinlägg: I London är röntgensjuksköterskorna seniors och juniors

Skrivet av Gästbloggare

27 november 2014

Studentbloggen

London Sjukhus 2 Martina Josefine (2)

Hej Bloggen!

 

Nu har det gått en vecka sedan vår första uppdatering från London och sedan dess har vi hunnit med väldigt mycket. Vi har myst i Soho, gjort grymma klipp på Camden Market, upplevt skillnader i hur man går på bio i Storbritannien, och vi har även allmänt försökt insupa solen som faktiskt, något förvånade, lyst över staden som är känd för allt sitt regn.

I slutet av förra veckan genomförde vi våra fyra första intervjuer och helgen bestod mestadels av transkribering. Det var väldigt kul att äntligen få svar på våra intervjufrågor som vi filat på så länge. Det var och är även mycket intressant att få höra de olika tankarna från brittiska röntgensjuksköterskor om vad de uppfattar som viktigt gällande kommunikation med patienterna. Under intervjuerna märkte vi att röntgensjuksköterskorna hade olika kläder på sig. Och vi uppfattade även att de refererade varandra som ”seniors” och ”juniors” och vi funderade mycket vad detta innebar.

När vi sedan kom till ett annat sjukhus igår upptäckte vi exakt samma sak och blev ännu mer nyfikna. När vi sedan fick chansen frågade vi en superintendent som snällt svarade och förklarade kring alla frågor vi hade. Gällande senior och junior är detta något som kan avse hur länge du har arbetat som röntgensjuksköterska men det kan även avse din kunskapsnivå. Som en nyexaminerad röntgensjuksköterska blir du automatiskt en junior och för att bli en senior krävs det att du söker och genomgår en speciell intervju. Du kan alltså arbeta som junior i 10 år om du inte samlat på dig tillräckligt med kunskap på vägen.
Vi uppfattade det hela som ett hierarkisystem som kändes lite överflödigt. Den superintendent vi pratade med tyckte att vårt svenska system lät lite bättre och hade föredragit att ha det som oss. Men vi hann inte direkt fråga alla och det finns garanterat personer med andra åsikter och det finns fördelar och nackdelar med det mesta. På ett sätt verkade det rätt bra, gällande att man alltid visste vem man skulle prata med om man hade några frågor gällande en undersökning eller liknande. Men det kändes även lite konstigt när de hela tiden refererade varandra som att kollegan exempelvis var mer senior än en själv. För även på senior-nivån skiljer det sig, ju längre du arbetat som senior ju mer senior är du. En senior får även mer betalt än en junior.

Han förklarade även att på sjukhuset han arbetar på skiljer sig inte kläderna gällande om du är senior eller junior men på vissa sjukhus har man även denna klädkod att följa.
Igår genomförde vi våra sista intervjuer och vi har nu fått ta del av många olika tankar och idéer. I veckan väntar de sista transkriberingarna och sedan är det dags att börja koda dessa och därefter analysera dem och annat smått och gott.

Nästa fredag lämnar vi den brittiska huvudstaden och beger oss hem till vad som förmodas vara ett något grått Sverige. Innan dess planerar vi att få lite julstämning på Winter Wonderland i Hyde Park, lite första adventmys med mat och vin på Jamie’s Italian och vi ska även försöka med att shoppa det sista på Oxford Street och turista runt lite till och om vi vågar ska vi smaka på någon brittisk paj á la Shepherd’s Pie.

 

London Sjukhus 1 Martina (3)

Cheers

Josefine Tullgren & Martina Voigt

Röntgensjuksköterskestudenter vid Lunds universitet

 

 

Redo för jobbstarten?

Missa inte vår nya digitala guide för dig som är ny i yrket eller ska börja på en ny arbetsplats.

Läs om guiden här!