Hur startade 25K i Kalmar?

Skrivet av Gästbloggare

23 juni 2014

Studentbloggen

Inte under 25K Kalmar deltog på seminariet ”Vårdstudenter vet sitt värde” under Youngster i Borgholm.

Sjuksköterskestudenterna, Emelie Manfred, Siri Mörnerud, Madeleine Wickström och Anna-Lisa Petersson är talespersoner för Inte under 25000 i Kalmar. Här berättade de för Erik Westberg från Vårdförbundet student om hur de startade ett löneuppror i Kalmar.
Allt började när Madeleine deltog på en tipspromenad som Vårdförbundet avdelning Kalmar län anordnade. En av frågorna handlade om hur lång tid det tar att betala tillbaka sitt studielån för en sjuksköterska jämfört med en läkare. Madeleine insåg att sjuksköterskans lön var alldeles för låg. Efter att ha träffat 24K i Stockholm bildade de sin grupp som peppar sjuksköterskestudenterna i Kalmar till att tro på sig själva, sin kompetens och att tacka nej till ingångslöner under 25000 kronor.

Titta på filmklippet här som jag filmade av samtalet under Youngster i Borgholm den 15 juni 2014. Vi hoppas att fler blir inspirerade!

Redo för jobbstarten?

Missa inte vår nya digitala guide för dig som är ny i yrket eller ska börja på en ny arbetsplats.

Läs om guiden här!