Representantmöte på Djurö!

Skrivet av Gästbloggare

27 november 2013

Studentbloggen

djurönäsI helgen hade Vårdförbundet Student sitt första, historiska, nationella möte.

 På Stockholms central samlades studentorganisationens representanter som i de flesta fall aldrig träffast innan. Under min fasta och trygga (nåväl) ledning åkte vi sedan ut till Djurönäsets konferensanläggning en timme utanför huvudstaden.

 Vårdförbundets studentorganisation startade som bekant i början av hösten. Den nationella styrelsen har hunnit träffas några gånger men det här var första gången som de sågs ihop med de lokala representanterna. Tillsammans pratade vi om vad studenterna vill att Vårdförbundet Student ska vara, vad uppdraget som representant innebär, vilka frågor som är aktuella, hur det går att påverka och hur organisationen ska kunna växa.  

 Varje lärosäte kan ha en representant per utbildning. Det lärosäte som t.ex. har både sjuksköterskeutbildningen och utbildningen till biomedicinsk analytiker kan alltså ha två representanter. Självklart kan fler engagera sig och på sikt kanske det även kommer att bildas lokala styrelser.

 Två nationella träffar per år för representanterna planeras. Ett representantmöte på hösten och ett årsmöte på våren. I helgen pratade vi mycket om det kommande årsmötet 2014.  Till det mötet kommer representanterna att bjudas in och ur den gruppen kommer en ny styrelse att väljas. Till mötet kommer varje representant även kunna ta med sig ytterligare en student för att säkerställa kontinuiteten i organisationen.  

 På mötet ägnades också tid till att prata om de fantastiska yrken som studenterna studerar till. För att få mer kunskap  gavs en inspirerande presentation av varje yrke. Därefter följde en gemensam diskussion om yrkesidentitet, möjligheter och utmaningar inom de olika professionerna.

 Självfallet fanns också tid att umgås, äta god mat, njuta av svårslagen natur och att mysa framför brasa. För den som ville fanns vedeldad bastu och möjlighet att ta ett dopp i iskalla Östersjön (även jag spenderade en bråkdel av en sekund i havet).

 Min förhoppning är att studenterna lämnade Djurö med nya vänner, stärkt insikt om vilka möjligheter det finns att påverka och en rejäl boost kring sina yrkesval.

 Vid mötet representerades sjuksköterskeprogrammet av följande skolor: Karlskrona, Kalmar, Linköping, Borås, Karlstad, Göteborg, Mälardalen, Ersta, Sophiahemmet, Karolinska, Gävle, Dalarna, Umeå och Luleå.

 Röntgensjuksköterskeprogrammet representerades av Lund och Umeå.

 Biomedicinska analytikerprogrammet representerades av Linköping och Göteborg.

 Är Du intresserad av att engagera dig i Vårdförbundet Student? Kontakta mig, mina kontaktuppgifter finns på www.vardforbundet.se/student  

djurödjuröbla

Redo för jobbstarten?

Missa inte vår nya digitala guide för dig som är ny i yrket eller ska börja på en ny arbetsplats.

Läs om guiden här!