En blivande röntgensjuksköterska med styrelseuppdrag!

Skrivet av Gästbloggare

24 september 2013

Studentbloggen

Adil2Mitt namn är Adil Adlouni och är 24 år gammal. Jag har palestinska rötter, född i Umeå och uppvuxen i den skånska staden Eslöv. Efter gymnasiet läste jag biomedicinsk teknologi i 2 år, och läser nu femte terminen på röntgensjuksköterskeprogrammet vid Lunds Universitet. Jag är en glad och utåtriktad person med höga mål i livet. Jag tycker om att vara med och påverka. På fritiden spelar jag fotboll och löptränar.   

Jag anser att många studenter har värdefulla åsikter som oftast inte kommer upp till diskussion och på detta vis kommer vi aldrig kunna utveckla professionerna och vår yrkesidentitet. Nu kan studenter vara med och påverka en hel del, där Vårdförbundet Student är utmärkt organisation för att utveckla de professioner som ingår i Vårdförbundet. Röntgensjuksköterskeyrket ligger mig varmt om hjärtat och är en väldigt liten del av Vårdförbundet , därför inser jag att professionen behöver stärka sin identitet och utvecklas. Grunden för detta ligger bl.a. i hur utbildningen är utformad. För några månader sen deltog jag i HENRE-mötet i Wien. Det är ett möte där 40 röntgensjuksköterskestuderande från hela Europa deltar för att diskutera utbildningsfrågor. Det var väldigt givande och förhoppningarna är att det ska bli mer likartade utbildningar i Europa med fler jobbmöjligheter internationellt.

Jag tvekade inte en sekund om att engagera mig i Vårdförbundet Student. Jag hoppas att fler gör det, så att vi blir en större och starkare grupp med ett större inflytande!

Redo för jobbstarten?

Missa inte vår nya digitala guide för dig som är ny i yrket eller ska börja på en ny arbetsplats.

Läs om guiden här!