Lena i studentstyrelsen!

Skrivet av Gästbloggare

6 september 2013

Studentbloggen

Sist ut att presentera sig av Vårdförbundet Students styrelse är jag, Lena Vennberg, en 23-årig norrbottning som nu i höst börjar 5:e terminen på sjuksköterskeprogrammet vid Luleå Tekniska Universitet. Jag är en målmedveten, stundtals nästan lite väl ambitiös tjej som trivs med en aktiv livsstil. Mycket stillasittande gör mig lätt rastlös.

Mitt engagemang i Vårdförbundet startade i början av 2:a terminen då jag valde att bli Studerandeambassadör. Genom mitt ambassadörskap har jag deltagit i både lokala och nationella evenemang och fått möjligheten att träffa många inspirerande personer. Då jag i somras blev tillfrågad om att sitta med i styrelsen för Vårdförbundet Student var det ingen tvekan från min sida, utan jag såg det som en chans att kunna påverka villkoren och utbildningen för oss studenter. Något jag vill jobba för är en kunskapsmässigt lika utbildning oavsett lärosäte samt att öka andelen män som väljer att utbilda sig till någon av de professioner som omfattas av Vårdförbundet. Jag hävdar att många män skulle uppleva dessa yrken som spännande och roliga, men att okunskap om vad de faktiskt innebär och en syn på yrkena som främst kvinnoyrken gör att de väljs bort alldeles för snabbt.

Slutligen hoppas jag att många av er studenter ute i landet vill ta vara på den möjlighet vi har fått i och med starten av studentorganisationen och är villiga att engagera er både stort och smått. Tillsammans kan vi jobba för att förbättra och utveckla vår utbildning.

Redo för jobbstarten?

Missa inte vår nya digitala guide för dig som är ny i yrket eller ska börja på en ny arbetsplats.

Läs om guiden här!