Anders från Högskolan i Borås!

Skrivet av Gästbloggare

3 september 2013

Studentbloggen

Jag heter Anders Bergström och är 28 år gammal.

Ända sedan barnsben har jag engagerat mig i olika frågor som jag för stunden har tyckt varit viktiga, till exempel ungdomspolitik och Fairtrade. För två och ett halvt år sedan bestämde jag mig för att börja läsa till sjuksköterska, och börjar nu femte terminen vid Högskolan i Borås. Sedan den dag jag satte min fot på högskolan första gången har jag engagerat mig i Studentkåren i Borås. Detta år sitter jag, bland annat, som sektionsordförande, ledamot i kårstyrelsen och min institutions ledningsgrupp. Under mitt första år var jag även aktiv som studentambassadör för Vårdförbundet, ett engagemang som dog ut i samband med att Vårdförbundet förändrade hur man arbetar med studerandefrågor.

Jag är som sagt väldigt engagerad i studentinflytande och utbildningspolitik vid mitt lärosäte, men jag har hela tiden tyckt att det saknas ett organ för att bedriva påverkan mot just utbildningarna till sjuksköterska, röntgensjuksköterska och biomedicinsk analytiker på ett nationellt plan. När jag så våren 2013 fick höra talas om att man från Vårdförbundets sida skulle återuppta arbetet med studerandefrågor var det ett självklart val för mig att vara med och påverka hur det arbetet ska bedrivas.

Min förhoppning är att Vårdförbundet student ska bli en stark och aktiv part i frågor rörande våra utbildningar. Jag vill att vi ska uppvakta politiker och beslutsfattare. Jag vill att vi ska ha lokala organisationer vid samtliga lärosäten där våra studenter finns. Jag vill att vi ska föra fram vikten av våra yrken och förändra samhällets syn på våra livsviktiga yrken. Jag vill att vi ska verka för en utbildning som är mer likvärdig oavsett vid vilket lärosäte just du har läst. Jag vill att samtliga lärosäten ska uppfylla målet på 50% VFU. Jag vill få in fler män i våra professioner. Jag vill stärka studenternas roll och möjlighet att påverka sin egen utbildning.

Vi studenter har så otroligt mycket åsikter, synpunkter och fantastiska idéer, men det saknas en kanal för att höras. Just det vill jag att Vårdförbundet student ska bli.

Vi ska alla arbeta med några av världens viktigaste och bästa yrken, nu ska vi se till att vi får världens bästa utbildning!

Redo för jobbstarten?

Missa inte vår nya digitala guide för dig som är ny i yrket eller ska börja på en ny arbetsplats.

Läs om guiden här!