Go West!

Skrivet av Gästbloggare

13 augusti 2013

Studentbloggen

Den gångna helgen var jag med på Göteborgs stora musikfestval, Way out West. Tillsammans med Jeremias som är sjuksköterska och förtroendevald och Ina som är sjuksköterskestudent representerade vi Vårdförbundet i ett gemensamt tält för olika förbund inom TCO (centralorganisationen där Vårdförbundet ingår). Vi pratade med förbipasserande festivalbesökare och delade ut information och kondomer.

 Några av festligheterna under helgen var:

 Sjuksköterskan som återkom till tältet, lätt rosig om kinderna, för att de kondomer hon fick dagen innan hade tagit slut. Härligt med en riskmedveten människa som väljer att ligga fint med Vårdförbundets kondomer. Facket skyddar dig!

 Sjuksköterskan Karoline från akuten på S:t Görans sjukhus. Hon tog sin examen i början på sommaren och talade så entusiastiskt om sitt arbete. Dessutom talade hon sig varm om  omvårdnadsforskning och vi kunde gemensamt konstatera det sorgliga i att den har så liten plats i den kliniska vardagen. Icke förvånande är hon ännu en i raden av duktiga sjuksköterskor som planerar att åka till Norge …

Lärarförbundet Student som hade två utmärkta representanter på plats! Nästa år är Vårdförbundet Student där!

 På Way out West är allt käk vegetariskt, utmärkt tillfälle att vara vegetarian några dagar.

 Bra musik. Mina höjdpunkter var the Knife, Dungen, Crystal Fighters och Tame Impala.

Redo för jobbstarten?

Missa inte vår nya digitala guide för dig som är ny i yrket eller ska börja på en ny arbetsplats.

Läs om guiden här!