Engagera dig som student!

Skrivet av Gästbloggare

31 juli 2013

Studentbloggen

Hoppas att ni njuter av en sommar med möjlighet att koppla av från celler, sjukdomar och omvårdnadsprocesser. En del av er sommarjobbar säkert i vården och på andra ställen. När jag pluggade till sjuksköterska sommarjobbade jag på en urologisk vårdavdelning där jag blev proffs på att sätta kateter och att kommunicera med framförallt äldre herrar.

Om några veckor drar terminen igång igen och då startar Vårdförbundet Student sin verksamhet på allvar!

Redan i slutet på augusti så kommer studentstyrelsen att ha sitt första möte.  Till det mötet har studenterna många spännande frågor att jobba med. Hur ser planeringen ut inför det kommande verksamhetsåret? Vilka aktiviteter önskar studenterna och hur ska utformningen av dem vara? Vid vilka internationella möten ska de närvara? Vilka studentpolitiska frågor vill styrelsen driva, på vilket sätt ska de drivas och hur ska styrelsen göra för att få genomslag för sina åsikter? Vilka arbetsformer ska styrelsen ha och hur ska samarbetet ske med lokala studentrepresentanter? I uppstarten av en studentorganisation är också en betydande fråga hur Vårdförbundet Student ska kunna växa och locka till sig aktiva medlemmar?

Att engagera sig för sin utbildning och sitt blivande yrke är verkligen kul. Det är en fantastisk möjlighet att redan under studietiden skaffa sig inflytande, få lära känna studenter från hela landet (och även från andra länder) och tillsammans få den där sköna och peppande känslan av att vi kan förändra och påverka våra villkor.

Vill du engagera dig i Vårdförbundets Student? Hör av dig till mig så berättar jag mer!

Mitt telefonnummer är 08-147739 och min mejladress erik.westberg@vardforbundet.se

Redo för jobbstarten?

Missa inte vår nya digitala guide för dig som är ny i yrket eller ska börja på en ny arbetsplats.

Läs om guiden här!