Resebidrag javisst!

Skrivet av Gästbloggare

4 januari 2012

Studentbloggen

Med ny termin följer nya möjligheter för dig som studerandemedlem att söka Vårdförbundets resebidrag! Ta chansen att se dig om i världen medan du studerar, det är ett ypperligt tillfälle att få en inblick i arbetsmarknaden utanför Sveriges gränser. Med tanke på den ökade rörligheten i framför allt Europa kommer sannolikt flera av er som läser det här att arbeta utomlands under någon period i ert yrkesliv. Att göra en del av din verksamhetsförlagda utbildning eller skriva din uppsats utomlands kan bli en fantastiskt berikande upplevelse med garanterat nya intryck, erfarenheter och inte minst värdefulla kontakter. Resebidraget ger ett gott tillskott i reskassan! Precis som vi annonserar om på Vårdförbundets hemsida är sista anmälningsdag 15 januari.

Sjukhuset i Tortosa

För knappt två år sedan, långt innan jag blev studerandeombudsman på Vårdförbundet och när jag fortfarande var sjuksköterskestudent och likaledes studerandemedlem, utnyttjade jag själv resebidraget och satte mig på flyget ned till Spanien. Under ett par veckor tillbringade jag dagarna på akuten på sjukhuset i den lilla staden Tortosa utanför Barcelona. Inte så värst mycket spanska kunde jag, men att sätta nålar och blanda antibiotika gick till på ungefär samma sätt som hemma. Allt under överinseende av min handledare förstås, så patientsäkerheten var aldrig i fara! I ett annat avseende var dock patientsäkerheten ytterst tvivelaktig, med stor spridning av MRSA.

Strandmöte med vännerna från ENM- European Nursing Module Network.

Eventuella barn behöver inte vara ett hinder för att åka. Efter halva tiden i Spanien anslöt min familj och mina barn som då var ett och tre år gamla var lika förtjusta som jag att få byta ut svenska vargavintern mot värmen i södern. Så vad sägs? Ansök till resebidraget här.

Hasta la vista!

Redo för jobbstarten?

Missa inte vår nya digitala guide för dig som är ny i yrket eller ska börja på en ny arbetsplats.

Läs om guiden här!