Helgjobb!

Skrivet av Gästbloggare

2 december 2011

Studentbloggen

Fredag igen och snart helg! Ni har säkerligen gjort er väl förtjänta av några dygns rekreation efter veckans plugg och måsten. För dig som ändå vill ägna en timme eller två i helgen åt att fila på din jobbansökan inför examen i januari, så vill jag tipsa om att använda dig av våra sökajobb-tips på Vårdförbundets studentsidor http://www.vardforbundet.se/Min-profession/Student/CV-granskning/ Här hittar du allt du behöver veta för att skriva den perfekta ansökan. Vill du dessutom att arbetsgivarna ska köa utanför dörren så skickar du in ditt nedplitade CV till oss studerandeombudsmän för granskning och feed back: studerandeombudsman@vardforbundet.se

Om du har sådant flyt att du redan fått jobb, vill jag önska grattis! En god idé innan du skriver på ditt anställningsavtal kan vara att höra med din lokalavdelning vad det egentligen innebär. Kommer du skriva på för visstidsanställning eller långtidsvikariat? Det har ju olika innebörd. Lokalavdelningarna har lång erfarenhet och kan svara på det mesta i avtalsväg. Slå bara: 020-35 35 00 så blir du kopplad dit du hör hemma.

I veckan besökte jag och min andra hälft Isabel sjuksköterskestudenter i termin 5 i Malmö. Här höll vi tillsammans med Lena-Mi från lokalavdelning Skåne en uppskattad föreläsning om just avtal och jobbsökartips. Vill din klass höra samma sak? Ta kontakt med din vårdförbundsambassadör på din skola, eller mejla oss, så kanske vi ses framöver!

Slutligen, en fredagslåt från mig till er, med risk att bli på riktigt gott humör!http://www.youtube.com/watch?v=CeZbbx5SPTs

Ha det!

 

Redo för jobbstarten?

Missa inte vår nya digitala guide för dig som är ny i yrket eller ska börja på en ny arbetsplats.

Läs om guiden här!