Heta diskussioner kommande veckan!

Skrivet av Gästbloggare

12 september 2011

Studentbloggen

Faktum kvarstår, att allt som borde rymmas inom utbildningen för sjuksköterskor idag helt sonika inte får plats,  just som studenten Susanna Tjernberg, sjuksköterskestudent från Malmö Högskola påpekar. Att utbildningen liksom även specialistutbildningen behöver utvecklas är en fråga som Vårdförbundet är djupt engagerad i. Denna vecka (v.37) kommer det årliga nordiska sjuksköterskemötet, SSN, hållas i Oslo liksom mötet för nordiska sjuksköterskestudenter, NSSK, där dessa frågor kommer manglas på hög nivå. Jag ska i egenskap som ena halvan av Vårdförbundets studerandeombudsmän delta och med mig har jag Vårdförbundsambassadören Anna Olsson från Röda Korset Högskola. Vilket radarpar! Samtidigt kommer Vårdförbundets andra studerandeombudsman Isabel Strand delta på den nordiska kongressen för biomedicinska analytiker i Köpenhamn, där utformningen av en specialistutbildning kommer diskuteras. Ska bli riktigt spännande att träffa våra nordiska kollegor och se vad vi kommer fram till!

 Ständigt aktuell är också frågan hur framtiden för röntgensjuksköterskors utbildning kommer se ut. Hur kan en reglerad specialistutbildning för röntgensjuksköterskor utformas? Vilken inriktning tycker ni röntgensjuksköterskestudenter att specialistutbildningen bör ha? Detta och mycket annat kommer denna veckas pågående ”Röntgenvecka 2011” i Umeå handla om, där jag och Vårdförbundet är på plats och tillsammans med SFR, Svensk Förening För Röntgensjuksköterskor, anordnar ett studentforum på onsdag 14/9 enbart för röntgensjuksköterskestudenter.

Men först ett litet, om än så viktigt stopp i min kära hemstad Gävle på mässan på högskolan imorgon, tisdag. Där kommer jag träffa Linda från lokalavdelning Gävleborg och säkerligen en hel del trevliga studenter. Dessutom har min mamma och tillika demenssjuksköterska lovat att svinga sig upp på cykeln och susa ner från sjukhuset till högskolan för att säga hej! Ser med andra ord fram emot de närmsta dagarna!

Högskolan i Gävle är precis så trevlig som den ser ut.

Redo för jobbstarten?

Missa inte vår nya digitala guide för dig som är ny i yrket eller ska börja på en ny arbetsplats.

Läs om guiden här!