Årets nya sillrätt
![](https://vardforbundetbloggen.se/wp-content/uploads/2024/11/1.jpg)
Den viktigaste frågan inför julhelgerna är arbetsvillkoren, och arbetsmiljön.
Vi ska gå till arbetet med en god magkänsla.
Men vi ska också umgås med nära och kära och jag brukar ha förkärlek för att testa något nytt på julbordet.
Jag delar med mig av årets nya sillrätt:
Krämig wasabisill
Ingredienser
4 portioner
- 0,75 dl crème fraîche
- 0,5 dl gräddfil
- 0,5 msk wasabipasta
- 0,25 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond, gärna EKO
- 0,5 knippe gräslök
- 0,5 limefrukt, rivet skal
- 0,25 msk ingefära, färsk riven
Gör så här
- Vispa samman crème fraiche, gräddfil, wasabi, fond, gräslök, lime och ingefära.
- Smaka av med salt och svartpeppar.
- Låt sillen rinna av, skär den i fina bitar och blanda ner den i såsen.
Smaklig spis!
Hans Nilsson
Leg. Sjuksköterska
Vice ordförande/Huvudskyddsombud