Årets nya sillrätt

Den viktigaste frågan inför julhelgerna är arbetsvillkoren, och arbetsmiljön.

Vi ska gå till arbetet med en god magkänsla.

Men vi ska också umgås med nära och kära och jag brukar ha förkärlek för att testa något nytt på julbordet.

Jag delar med mig av årets nya sillrätt:

Krämig wasabisill

 

Ingredienser

4 portioner
  • 215 g 5-minuterssill (1 förpackning)
  • 0,75 dl crème fraîche
  • 0,5 dl gräddfil
  • 0,5 msk wasabipasta
  • 0,25 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond, gärna EKO
  • 0,5 knippe gräslök
  • 0,5 limefrukt, rivet skal
  • 0,25 msk ingefära, färsk riven

Gör så här

  1. Vispa samman crème fraiche, gräddfil, wasabi, fond, gräslök, lime och ingefära.
  2. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Låt sillen rinna av, skär den i fina bitar och blanda ner den i såsen.

Smaklig spis!

Hans Nilsson
Leg. Sjuksköterska
Vice ordförande/Huvudskyddsombud

 

Följ avdelning Örebro i sociala medier!