Varför satsa på oss som har burit vården sista året?

Förra veckan gick bla tidningar och radio ut med att region Örebro län kommer satsa 50 miljoner extra på löner…och de som skulle satsas på var vårdnära undersköterskor, specialistsjuksköterskor och vissa läkare…

Då frågar sig vän av ordning hur detta kommer fördelas?
Cheferna brukar säga att man ska få lön utifrån vad man bidragit med till verksamheten under året som varit. Herrejösses vad pengar vi kommer få då i år, tror jag många tänkt.

Förra året fick vi lön för vad som hänt året före och inte för covid, det sa arbetsgivaren flera gånger så vi inte skulle glömma det. Men nästa år, då räknas covid in. Blev det bättre? Kanske någon 0, procentenhet… och då för någon statlig ersättning som regionstyrelsen väljer att lägga ut på olika grupper. Eller hur är det? Kommer det bli bättre än förra året? Å vad jag hoppas!

Kan man säga att viss vårdnära personal bidrog mer eller mindre till verksamheterna under detta år som gått? Jag är inte specialistsjuksköterska själv men har ju svårt att inte se hur intensivvårdssjuksköterskorna har slitit under detta år. Kommer de bli premierade? Kommer biomedicinska analytikerna, som arbetat upp ett helt nytt flöde under året med alla tusentals analyser belönas med ett bra påslag i lönerevisionen?

Kommer röntgensjuksköterskorna, anestesisjuksköterskorna som arbetat på covid- IVA, ambulanssjuksköterskorna som hämtat svårt sjuka i hemmen, sjuksköterskorna som arbetat på covid-avdelningarna, sjuksköterskorna som flyttat till nya arbetsplatser och bytt arbetstider mm, kommer alla dom belönas med ett bra påslag på sin lön? Hoppas!

Förresten tror jag inte det skulle varit ett väldigt modigt eller kontroversiellt beslut om arbetsgivaren sagt att av alla specialistsjuksköterskor så är det IVA (och anestesi i viss mån) som satsas på i år! Allmänheten har fått upp ögonen att de är en viktig pusselbit i vården kring de som är allra svårast sjuka, och dessutom en brist på! Jag har inte velat vara i deras skor för ens en liten stund men jag beundrar att de står där och att de står kvar!

Jag önskar så att arbetsgivaren #tackarmedlön! Att de ser vad vi alla bidragit med till verksamheten under 2020, från april till april 2021!

Hälsningar från en medarbetare i RÖL , som troligen inte kommer vara en prioriterad grupp <3

Följ avdelning Örebro i sociala medier!