2020 året vi aldrig kommer att glömma

År 2020 blev ett år som ingen av oss kommer glömma. Det har varit ett år präglat av många nya utmaningar och ingenting är som det var innan pandemin slog till med full kraft.
Det har varit och fortsätter att vara tufft för vårdförbundets professioner, vi sliter dygnet runt med att ge den vård som våra medmänniskor förtjänar.

Det som just nu är tuffast är att vi ser hur människor i vårt samhälle slappnar av nu när vi bedöms befinna oss på en platå och spridningen i våran region åtminstone ser ut att ha stannat av i hastighet.

Våra professioner är trötta, personal som endast fick 3 veckors ledigt i somras har över året arbetat mycket hårt och behöver vila och återhämtning. Tyvärr ser den ut att dröja på obestämd tid. Nu kommer helgerna och vi alla önskar en jul som vi är vana att fira den, de flesta av oss kommer dock skruva på firandet och försöka göra det på avstånd och endast träffa några få utvalda med hänsyn till de kollegor som arbetar i dygnet runt verksamheter av olika slag.

Min förhoppning är att mina värdefulla kollegor fortsatt orkar kämpa för bättre villkor. Mitt löfte till er alla är att jag som förtroendevald och skyddsombud kommer fortsätta kämpa och arbeta så hårt jag kan för att påverka i de olika forum där jag får möjlighet att delta i diskussioner med arbetsgivare och beslutsfattare. Jag ger inte upp och jag vet att är vi många medlemmar på arbetsplatsen får jag och mina andra förtroendevalda kollegor större möjlighet till påverkan i olika frågor.

Nu till slutklämmen på det här inlägget. Jag är så oerhört stolt att vara en del av akutkliniken, för oavsett hur hårt trycket är och hur stressade vi blir så finns en stark anda av gemenskap där vi tillsammans löser problem, vi hjälper och stöttar varandra när det är tungt. Vi har många nya kollegor nu på kliniken och jag hoppas att även dom känner sig välkomna och omhändertagna när det krävs.

Jag vet att det är tungt just nu gällande massa olika saker. Så jag vill skicka med en bild som kom i mitt instagramflöde här om dagen, försöker man tänka så tror i alla fall jag att det känns lite lättare.

Bakom lucka 12 finns en önskan om bättre villkor och en skälig lönesättning, samt en skälig löneutveckling över hela yrkeslivet.

Med det sagt vill jag önska alla kollegor inom vård och omsorg en fin jul och jag hoppas att ni alla får möjlighet till lite ledighet och vila nu i helgerna. God Jul och Gott Nytt År

Carolina Classon Förtroendevald/ Huvudskyddsombud Ambulansen Universitetssjukhuset Örebro.

Följ avdelning Örebro i sociala medier!