Lucka nummer 19. 2020, sjuksköterskans och barnmorskans år

Skrivet av Gästbloggare

19 december 2019

Örebrobloggen

I januari i år, föreslog verkställande kommittén för Världshälsoorganisationen (WHO) att 2020 utses till året för sjuksköterskan och barnmorskan på grund av de viktiga insatser sjuksköterskor och barnmorskor gör för människors hälsa världen över. År 2020 är också den 200: e årsdagen av Florence Nightingale födelse.

Medlemsstaterna godkände förslaget den 24 maj.

Jag tycker det ska bli intressant att följa detta firande under nästa år och hoppas att uppmärksamheten kommer leder till att dessa yrkesgruppers status ökar och med det får förbättrade villkor. Våra andra två yrkesgrupper, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor, är också livsviktiga för människors hälsa. Jag hoppas deras status ökar och deras villkor förbättras.

Juliga hälsningar från en evig optimist!

Med vänlig hälsning Nadya Lehto
Leg. sjuksköterska
Regionaltskyddsombud och Huvudskyddsombud
Styrelseledamot Vårdförbundet avdelning Örebro

Följ avdelning Örebro i sociala medier!