Äntligen är vintern på intåg i Sverige och i med det så kommer även den första snön. Den första snön är alltid härlig för de flesta. Fram kommer pulkor, skidor och allt vad man kan tänka sig.

Men den första snön innebär ofta för Röntgen- och Akutmottagningar mer att göra. Många olyckor sker när den först snön och halkan kommer. Det är som att vi varje år glömmer bort hur det var föregående år. Att vi fortfarande kan åka i samma hastighet med bilen, att cykla till jobbet i samma hast eller att traska på som vanligt.

Jag vill med det önska att alla där ute tar det försiktigt och drar ner hastigheten lite extra när det är halt. Men passa samtidigt på att njuta av den vackra och härliga snön! För det är trots allt en väldigt vacker årstid vi har framför oss.

Samtidigt ska vi som jobbar i vården klappa oss extra på axeln då vi tar hand om alla patienter så fint. Ett gott samarbete mellan oss är viktigt och det kan vara svårt att hålla humöret uppe när vi har ett högt tryck på våra mottagningar.

Men vi är ALLA viktiga!

Önskar er alla en strålande vinter och god jul!

Angelina Stridh

Styrelseledamot, avdelning Örebro

Leg. Röntgensjuksköterska

Följ avdelning Örebro i sociala medier!