Jag läste häromdagen att ortopeden i Region Örebro län har opererat bort stora delar av sina köer. Det såg positivt ut i tidningen. Jag gläds med alla som fått sina efterlängtade operationer gjorda och kan återgå till ett normalt liv. Dock har medaljen en baksida.
Och jag tänkte direkt på våra äldre som ramlat och brutit sig.

I takt med att fler vårdplatser går åt till de patienter som opererats ur kön har platserna till de som akut brutit sig och behöver operation minskat rejält.
För dessa har det inneburit att man skjutsats runt i länet till det sjukhus som har en vårdplats för tillfället. I vårdplatsbristens (Personalbrist) bakvatten blir detta kontentan. De som bäst behöver en säng och operation kan få åka många mil. Därtill en fördröjning av operation som är enda sättet att hjälpa dessa människor.

Jag önskar att alla äldre som brutit sig får i julklapp att komma till närmsta sjukhus och slipper forslas runt i länet.
Vi får hoppas att inte allt för många vårdplatser måste stängas under julhelgerna.

Med nytecknat kollektivavtal hoppas jag att vi kan vända den nedåtgående spiralen, när det gäller bristen på sjuksköterskor och stängda vårdplatser.
En ytterligare önskan vore att vi alla fick en bättre löneutveckling då många sjuksköterskor gått till andra betydligt lönsammare arbeten.

Jag vill sända en julhälsning till alla medlemmar i Vårdförbundet som jobbar under jul och nyårshelgen. Ni gör ett fantastiskt jobb.

Hans julHans Nilsson Förtroendevald, Styrelseledamot, skyddsombud
Leg. Sjuksköterska

Följ avdelning Örebro i sociala medier!