Who are the heroes of our time?

Alla. Kommer.Titta.
Imorgon smäller det. Det är äntligen dags för finalen av Eurovision Song Contest 2015. Hejja Sverige! Hejja Måns!

Resan dit har kantats av röstningskaos, engagemang, glädje, irritation och många åsikter om rätt eller fel låt vann. Melodifestivalen ÄR en folkfest och en familjehappening. Och nu är det dags för final. Ni som envist påstår att ni aldrig tittat och att ni inte ska titta på lördag ljuger.  Helt ärligt – siffrorna ljuger inte. Alla kommer titta (iallafall en liten stund).  11

Det är dags att sluta låtsas och erkänna att i morgonkväll är det  Eurovision Song Contest som gäller. Och vi hejjar på Sverige! (Trots att Sverige VET att Måns vinner ;)).

Jag vet att du kommer titta på Eurovision Song Contest. Du vet att jag vet. Det blir en kväll fylld av fest, musik, regnbågsflaggor och massa  diskussion och klagomål. Det är en av få kvällar det är okej att kommentera och klaga på ALLT.  Det är okej eftersom alla som finns på plats redan är vinnare, det är därför de är där. GRATTIS!

Alla.Ser.Bristen.
Imorgon fattas sjuksköterskor i hela Sverige, och tyvärr finns inget finaldatum när bristen upphör. Resan hit har kantats av otaliga försök att beskriva den kommande bristen, av skrämmande patientberättelser och av fakta. Nu är vi här – mitt i bristens kaos. Du som säger att det inte är någon sjuksköterskebrist ljuger. Du som påstår att det fungerar bra ändå – har fel. Helt ärligt – siffror ljuger inte. Det finns en brist. Den påverkar vården. Det påverkar oss. Det påverkar negativt.

Det är dags att sluta blunda och erkänna ATT det är sjuksköterskebrist även denna helg. För det är först då vi kan påbörja en LÅNGSIKTIG behandlingsplan för att bota bristen.

Jag vet att du vet om denna enorma sjuksköterskebrist. Du vet att jag vet. Imorgon är det återigen en kompetensmässigt underbemannad dag i vårdsverige. Klagomål hjälper inte och frågan är om någon ens lyssnar eller bryr sig? Trots att patienter drabbas och arbetsmiljön är under all kritik. Det som berättas om är SANT. Så beklagar – just nu finns ingen vinnare i vårdsverige. Varken patienter eller personal. Däremot finns det hjältar och fler av dem jobbar nu i helgen.

bild 111 Who are the heroes of our time?

 

Ann-Sofie Gustavsson
Legitimerad sjuksköterska som vet att du vet

 


Kommentarer

  1. Mycket bra jämförelse! Sverige är bäst, det tror de flesta svenskar idag och det gäller inte enbart Eurovision Song Contest. I sjukvården har man samma uppfattning – VI ÄR BÄST. Att sjuksköterskebristen är stort I hela landet, det vet väl alla om, och jag vet att svenskarna vet. För en del avdelningar talas det om nedläggning inom några år för att det inte finns tillräckligt med personal för att bemanna avdelningen. Och på andra avdelningar konstaterar chefer att VI har det ganska bra jämfört med andra. Inte alls bra tycker jag att för att vi blundar för den kris som kommer inom närmaste 5 åren när manga av de erfarna går I pension. Kan vi försäkra kompetensen framöver? Det är en stor fråga.

    1. Märkligt att det envist förnekas hur denna uppenbara sjuksköterskebrist påverkar vården. Det behöver ske något NU. Eller egentligen skulle förändringen skett för många år sedan. Arbetsplatser och chefer gör sitt yttersta med de resurser som finns men problemet för dem är att det fattas så mycket legitimerad personal. Resurserna räcker inte. Att det finns det som har det sämre betyder inte att det andra är bra. Vilket märks både för patienter och personal. Ett första steg mot att åtgärda är i alla fall att inse problemet. I år blev Sverige bäst i Eurovison så ett stort GRATTIS till Måns!

Det går inte längre att kommentera på det här inlägget.

Följ avdelning Örebro i sociala medier!