Vad vill du?

Skrivet av Ann-Sofie Gustavsson

25 september 2014

Örebrobloggen

på gKänner du någon som är framgångsrik och välutbildad som inte är mycket på jobbet?  Jag gör inte det. De jag känner med välbetalda respekterade yrken har jobbat mycket för att komma dit de är idag. Utbildning, många arbetstimmar, ofta heltidsarbete, kontinuerlig utbildning och utveckling  och mycket tid på arbetet.

Vilket får mig att fundera över en fråga som regelbundet återkommer – vad gör Vårdförbundet för att jag ska få högre lön? Vårdförbundet är jättedåliga på att förhandla. Jobbar ni överhuvudtaget med lön?

Ja – Vårdförbundet är förutom du själv de enda som jobbar för att du ska få högre lön. Tror du att din arbetsgivare vill öka löner? De vill hålla budget, och personal kostar pengar – jättemycket pengar!

Vårdförbundet förhandlar kollektivavtal och förutsättningar kring lön. Det är pga av vårt AB  (förändrat från 1/10 2014) som du överhuvudtaget kan prata lön varje år. Så – jo Vårdförbundet arbetar för din lön. Men det är DU som får detaljförhandla – och då blir slutresultatet olika för olika individer.

Vi kan vara överens om att Vårdförbundet arbetar för din lön. Frågan är om du gör det?  Igår träffade jag en person som fick mig att tänka till kring karriär och lön. Hon fick mig att tänka till om min egen karriär och min egen lön.

Vad vill jag egentligen? Vad är viktigt med mitt arbete? Är det att vara på jobbet och göra ett ok arbete, eller vill jag något mer. Är jag bara på jobbet de timmarna jag har ledigt från mitt övriga livspussel eller hur är det egentligen? Vilka val gör JAG?

Om jag vill något mer, om jag vill göra karriär, få en skälig löneutveckling och respekt – då behöver jag agera.

Hur då?

Jag behöver i allafall ha bättre argument för en högre lön än ” Jag är värd mer”.   Jag behöver visa att jag är värd mer.

För mig finns det hinder i karriärtänket som har med genus, livspussel, önskescheman och flexibilitet att göra. Hinder som jag tänker ta mig förbi.

Jag ska börja idag!

Så vad vill du? Har du funderat över det?
Ann-Sofie Gustavsson vice ordförande avdelning Örebro

 


Kommentarer

  1. Jag fick oxå många nya tankar efter igår, och jag tror att vi måste tänka om och tänka nytt ! Det ska iallafall jag försöka göra !

Det går inte längre att kommentera på det här inlägget.

Följ avdelning Örebro i sociala medier!