Bygg nya ramar

Skrivet av Gästbloggare

7 mars 2014

Örebrobloggen

Bygg nya ramar
Vi kloka, moderna kvinnor kämpar på inom det som anges vara ”ramen”. Vi använder uttrycket som ett mått på exakt sanning och kunskap: ”Inom ramen för… kan vi inte ändra detta”, eller ”inom ramen för… kan du inte få högre lön!”
Vi förväntas delta på, till synes, samma spelplan. Betala lika stora procentsatser skatt, underkasta oss att lönebildningen måste baseras på ett mått som finns i den mansdominerade världen.
Våra rättsfall, läs våldtäktsfall, döms i domstolar där nämndemän, oftast män, avgör hur sanning ska skipas. Här råder ingen sanning som är baserad på hur kvinnor fungerar eller och vad som ska tas hänsyn till. Här råder lagboken, skriven av män för män, för länge sedan.
Exemplen är så många att vi kvinnor för länge sedan slutat förvåna oss. Men vi SKA förvåna oss!
Detta är så fel ända in i fundamenten som upprätthåller ramen! Det måste bli ett slut på att vi kvinnor låter oss fösas in i ramen men lika oftast föses ut ur ramen!
Vem tror de att de har att göra med?
Kvinnor blir misshandlade av män, dagligen, och har att tillgå frivilligorganisationer för att få hjälp och stöd. Mängder med kvinnor lever under dödshot utan möjlighet till beskydd. Konstnär lever under dödshot från uppretade män pga av en rondellhund, och erhåller skydd från SÄPO.

Ja, vad ska man säga?

En sak är alldeles klar. Den ram som råder i samhället är inte vår ram för den rymmer inte kvinnor och barn!

Med urmodern vrålande inom mig vill jag bara säga följande: Uppmärksamma de felaktiga ramarna var du än befinner dig och ge ditt eget förslag till förändring! Och tala högt!
Delta i någon av de aktiviteter som anordnas i morgon, 8 mars, på internationella kvinnodagen!
Och kom ihåg att delad strid känns lättare!

Anne Johanson
Vårdförbundet
20140131_110211p

Följ avdelning Örebro i sociala medier!