Lucka 19 - Dán före dán före…..

Skrivet av Gästbloggare

19 december 2013

Örebrobloggen

…..inte före dopparedán  ännu, men före kortasteSaffransglass
 dagen på året!

I övermorgon, lördag, är det
vintersolstånd. Då har vi kortast om tid på oss
att verka i dagsljus. Nu gäller snabba lösningar
för julstök som  vi  har kvar att ordna. Jag hjälper dig
gärna med ett recept på en festlig  dessert till jul eller nyår.

Min saffransglass är lättillverkad och får alltid stora lovord av dem som bjuds att äta. Du fixar
den snabbt och enkelt  redan nu och stoppar den i frysen. Sedan  kan du plocka fram  och bjuda på, som det lilla extra vid någon av våra högtider. Det är bra att ha ett ess i rockärmen, eller hur?

För att återgå till vintersolståndet, så vill jag också påminna om att det finns hopp!
”Sen vänder det”, som min pappa alltid sa. Det lät så hoppfullt och är hoppfullt.
Efter mörker kommer ljus och vi välkomnar ljusare tider på alla områden i livet.
Jag önskar dig ljusa och sköna helgdagar och när de är över kommer vi alla att märka att undret har skett ännu en gång. Ljusare tider är på väg och dagarna börjar åter igen bli längre. Härligt!

Här är receptet:

Saffransglass med hallonsås ( 8 pers)
2 pkt saffran    1 pkt frysta hallon/jordgubbar
6 äggulor    florsocker
1 dl strösocker   ev  vatten
½ dl flytande honung
6 dl vispgrädde

Vispa äggulor, socker, honung & saffran till en pösig smet. Vispa grädden. Blanda äggsmet och grädde. Klä en avlång form ( c:a 2 l ) med plastfolie. Häll i smeten. Frys glassen över natten.

Tina hallonen och kör den i mixer eller mosa med gaffel. Smaksätt med florsocker. Späd ev med vatten om såsen är tjock.
Ta fram glassen c:a 15 min före servering. Skär glassen i 1-2 cm tjocka skivor och servera med
hallon/jordgubbssås eller hela bär. Tips, jag brukar värma såsen innan jag serverar den!
Lycka till!

Vid tangenterna idag
Barbro

Följ avdelning Örebro i sociala medier!