Dygnets mörka timmar

Det närmar sig kvällen i detta avlånga land och vid den här tiden på dygnet har dom flesta redan avslutat sin arbetsdag varvat ned, reflekterat och tagit sig an fritidens alla möjligheter.
 
Själv börjar jag göra mig i ordning för att åka till jobbet. Jag jobbar natt på IVA och har gjort så i över 20 års tid.
 
Allt är annorlunda, tystare och mer ensamt på natten… Färre antal personal ska jobba med samma mängd av patienter och erbjuda samma trygghet, säkerhet och kunskap under nattens mörka timmar. Många av mina vänner som inte jobbar inom vården förstår inte att patienterna är lika sjuka och behöver samma vård som under dagen.
 
Jag trivs med att jobba på natten och har alltid gjort det.
 
När frågan kommer: Hur orkar du jobba natt? Så tänker jag i mitt stilla sinne… Hur orkar du jobba dag?
 
Annelie Törnqvist
Styrelseledamot
 

Följ avdelning Örebro i sociala medier!