Det är lätt att förändra!

Skrivet av Gästbloggare

5 oktober 2012

Örebrobloggen

Efter att ha varit på en fantastisk föreläsning med Annelie Pompe som TCO fixat är jag inspirerad till förändring. Hon pratade mycket om sina häftiga resor, rekord i fri dykning och bestigande av Mount Everest. Otroliga historier och enorma upplevelser som hon varit med om. Men vad som är häftiga upplevelser och utmaningar är ju så olika för oss alla. En del behöver få bestiga Mount Everest andra tar en promenad. Vi är olika och så ska vi också vara. Men som jag skrivit om tidigare kan vi alltid påverka inställningen och synen på vad som sker och som vi väljer ska ske i våra liv. Att ha hundra problem att ta itu med tror jag ingen tycker låter särskilt roligt eller inspirerande, om jag däremot hela tiden ställs inför nya utmaningar känns det mycket bättre. Utmaning eller problem, det är frågan? Det fiffiga är att det är du själv som väljer.  För min del handlar det om att jag måste rannsaka mig själv och helt enkelt bara besluta mig om att jag inte tänker ha problem i mitt liv, så himla enkelt. Däremot är det okej att ha utmaningar, för hur ska jag annars utvecklas och förändras. Vilket är något som jag absolut vill. Det gäller bara att vara lite ihärdig i frågan. Precis som Annelie sa under föreläsningen så tänker jag 95 % exakt samma tankar idag som igår. Vilket betyder att ställa om sin syn på saker och ting inte sker över en natt. Det är något som vi får jobba aktivt för med andra ord. Sedan handlar det om att inte tveka, just do it! Om så bara i små steg, men ett litet första steg är en bra början till en förändring. I mitt liv finns det några saker som jag verkligen skulle vilja förändra, men att börja med allt på en och samma gång känns som ett gigantiskt problem. Ops, attans, problem är inget jag vill ha jue. Mitt lilla första steg blir att jag ska hem och skriva en Utmaningslista, jag tänker rangordna och sen koncentrera mig på en sak i taget. Jag kanske till och med ska göra några olika listor, en som har med jobbet att göra och en för mitt privatliv. Vad vill du förändra? Ta ett första litet steg och känn efter hur det känns.

 Kristin Björklund, Vårdförbundet Örebro

Följ avdelning Örebro i sociala medier!