Nu snackar vi lön, precis som årets alla andra dagar!

Skrivet av Gästbloggare

30 augusti 2012

Örebrobloggen

Tror ingen missat att det i år kommer satsas stort på Vårdförbundets medlemmar rent lönemässigt! I snitt kommer vi höja våra löner med ca 1400 kronor.

Men det betyder inte att just du kommer få 1400 utan det är fortfarande så att lönen sätts individuellt och du ska boka in ett lönesamtal med din chef. Där ska du lägga korten på bordet och visa vad just du gjort och gör för verksamheten och motivera vad du tycker att just du ska ha i lön. Det är ditt ansvar och framförallt din möjlighet. Sen är det arbetsgivaren som fördelar pengarna och det finns inget högsta eller lägsta tak som vi hört talas om.

Som sagt, lönesättningen är individuell. Jag har fått till mig via medlemmar att det trots stor satsning rent pengamässigt så känner medlemmar en uppgivenhet inför sin egen löneutveckling. Såsom, ok är det inte garanterat att jag får 1400, ja då blir det väl som vanligt och jag hamnar på 300-500 kronor i ökning.

Där vill jag bara säga, i år finns det bra mycket mer pengar för cheferna att fördela och ta chansen!! Visa och var inte rädd för att berätta för chefen allt som du faktiskt bidrar med och som du gör för din arbetsplats. Skriv ner och berätta!! Fundera också på vad du själv tycker att du är värd. Tro på dig själv! Ta ansvar! Våga satsa! Du är värd så mycket mer än du någonsin kan tro!

 

Kristin Björklund

 psykiatrisjuksköterska, styrelseledamot avd Örebro

 

Följ avdelning Örebro i sociala medier!