"We are the change we seek ..."

Enligt gammal folktro är det på skärtorsdagen häxorna drar till Blåkulla. Sjukvårdspersonal jobbar, så det är rätt osannolikt att det finns någon sjukvårdskunnig med på resan. Men många andra i Sverige slutar, oberoende av resplaner, arbetet tidigare på skärtorsdagen och tar påskledigt.

I vårdvärlden pågår arbetet – dag, kväll, natt, vardag och helgdag. I vården behövs kunskap och kompetens dygnets alla timmar. Just nu debatteras det flitigt om vad den kompetensen får kosta – vad är kunskapen värd? Läs intervjun med Ulrika Blumfelds ”Vi ser inte jobbet som ett kall, utan som en karriär”.  Ulrika – du är bra!!!

Sker det förändringar då?

När jag var liten var långfredagen en urtrist lååång dag. Affärer och biografer var stängda, ( det fanns ingen dator), trist musik på radion,  TV programmen kändes politiskt korrekta – typ mörka och murriga. Långfredagen gjorde skäl för sitt namn. Idag är affärer och biografer öppna, alla datorer igång för det finns trådlöst nätverk nästan överallt, och på TV visas Let´s dance….

Så JA det sker förändringar, även om vi ibland inte märker när och hur. Och ibland är det kanske läge att knuffa på ….

Så från Barack Obama via Charlotta:

” Change will not come if we wait for some other person or some other time. We are the ones we´ve been waiting for. We are the change we seek”.

// Glad Påsk från Ansi – som faktiskt inte är på väg till Blåkulla 🙂


Kommentarer

 1. Kanske det blir uppslutning i Blåkulla av alla dessa tokstollar som vill att ingångslönen ska höjas
  De är ett kapitel för sig och borde inte få sin vilja igenom

 2. På tal om låglöneheter. Det är märkligt att det fortgår i hela branchen.
  Alla borde hjälpa till och protestera och till och med strejka på detta.
  Men då blir många rädda att få sparken och mesar ur och inget händer.
  Jag vågade byta jobb från knappt 20 000 som städare till något annat typ av jobb där jag idag får 50 000 kr i månaden för att använda min kreativitet. Har en eget kontor och en jättefin och snabb mac-dator.
  I och med att man tar risker så tillkommer möjligheterna också. Det gäller bara att våga kasta sig ut i det okända och aldrig blunda.

  Lycka till

  Glad påsk

 3. @Zoega59, synd att du inte håller med oss. Vad tycker du att god och säker vård ska få kosta? Du kanske struntar i om det finns kompetent personal som tar hand om dig och dina käraste när sjukdom eller olyckan är framme?

Det går inte längre att kommentera på det här inlägget.

Följ avdelning Örebro i sociala medier!