Upproret fortsätter....

Skrivet av Gästbloggare

29 mars 2012

Örebrobloggen

Det är så roligt att följa studenternas kamp för höjda ingånglöner. Kolla gärna in Sinevas uttalande  Vilket jobb studenterna gör och vilken publicitet det gett. Här kan vi verkligen följa hur ringar på vatten fungerar. Det började i Umeå och Stockholm och sedan har städer runt om i landet hakat på. Då tänker jag på att det faktiskt bara är vi själva som sätter gränserna och att jobba för förändring kräver kraft och energi från alla. Det räcker inte med att några vill förändra utan vad som blir så tydligt här är att det krävs att vi går ihop och gemensamt strävar åt samma håll. Där tror jag vi har en stor framgångsfaktor. Det som jag funderar vidare på är varför det verkar vara så svårt att gå samman och stäva åt samma håll under vårt yrkesverksamma liv. Att peppa varandra och jobba hårt för ett gemensamt väl fungerande arbetsliv, borde vara en ständigt pågående rörelse på arbetsplatsen. Vi själva måste bidra till förändring, var och en och gemensamt, om det nu är förändring vi vill åt?

/Kristin

 

Följ avdelning Örebro i sociala medier!