Mot nya utmaningar

Skrivet av Gästbloggare

13 december 2011

Örebrobloggen

Här kommer ett inlägg av vår nya förtroendevalda på tid, Kristin Björklund!

Livet förändras och vi med det. Efter att vårdförbundet anordnade en halvdag med Ola Skinnarmo som föreläsare, förändrades mitt liv på sätt och vis.


Ola Skinnarmo, hemsida

Nu i efterhand kan jag säga att vilket smart drag att få börja sin anställning på vårdförbundet genom att gå på en sådan föreläsning. Gick därifrån med en ny inställning till livet. Det låter kanske lite väl stort men kan säga att jag under hösten hamnat i ett negativt hjul där det mesta bara tyngt ner mig mer och mer och mer och inte tala om alla måsten som bara hopat sig.

Efter föreläsningen med Ola ringde jag min sambo direkt bara för att berätta att det finns ju inga problem i livet… Han skrattade och undrade såklart vad som hänt och vart det här kommer ifrån.
Det är ju så himla enkelt svarade jag. Det handlar ju bara om min egen syn! Från och med nu är livet fullproppat av utmaningar. Och vilka utmaningar sen. Jag vet inte om ni känner som jag inför själva ordet UTMANING. Det är nästan så att det pirrar till i magen och det känns som en rolig sak att fixa, det är liksom spännande med utmaningar. Hur många vill att livet ska bestå av en massa problem och vilka vill ha utmaningar här i livet?

Det är egentligen bara att välja, det är det fina i kråksången. Det jag vill komma till, allt handlar bara om min alldeles egna inställning.
Så med andra ord, jag väljer själv om jag vill se utmaningar eller problem. Därmed försvann mina problem på ett kick. Jag tänker inte välja problem längre.
Som Ola påpekade: Tankens kraft är störst!

Några kloka ord på vägen som jag försöker ta fasta på:

Om du sätter begränsningar för vad du tror du kan…
Sätter du begränsningar för vad du kan…

Nu ska jag slänga mig ut i mitt nya uppdrag på vårdförbundet och jag tänker att livet består mest av utmaningar och det finns mycket få begränsningar. Känns faktiskt väldigt härligt…

Passar på att önska alla medlemmar en riktigt God jul och ett Gott nytt År.

/Kristin

Följ avdelning Örebro i sociala medier!