Efter månader av intensiva förhandlingar och en konflikt som engagerat tusentals av våra medlemmar, har vi nu nått ett nytt avtal med SKR och Sobona. Det är med blandade känslor vi ser på avtalet. Vi har inte nått i mål med alla våra yrkanden. Men vi är samtidigt stolta över att ha satt arbetstidsfrågan på kartan och kämpat för en samhällsförändring och en normförskjutning kring våra medlemmars villkor och arbetstider. Vi är otroligt tacksamma för alla som kämpat och stått upp för våra yrken och för vården. Ni har varit starka och modiga. Tack för ert engagemang och er beslutsamhet!

Att säga ja till detta avtal var svårt. Vi hade önskat oss att vi hade fått mer i denna avtalsrörelse och att fler av våra yrkanden hade gått igenom. Vi är besvikna över att det akuta läget i vården inte ledde till större förändringar. Vi ville ha ytterligare arbetstidsförkortningar som dessutom skulle ha berört fler av våra medlemmar, vilket vi kämpade hårt för. SKR:s besked var att om vi inte gick med på medlarnas sista bud skulle vi stå avtalslösa i höst. Då hade vi bland annat förlorat pensionsavsättning, möjligheten att delta i samverkan samt möjligheter till förhandling. Vi sa därför ja till budet eftersom vi tror att det är det som gav våra medlemmar mest just nu.

Arbetsgivaren behöver säkerställa att det finns en kompetensförsörjning som håller över tid och då krävs det mycket mer än det vi fick nu.

Men vi kan säga att vår kamp ändå har gett resultat. Arbetstidsförkortningar för fler som arbetar obekväm tid och en säkrad löneutveckling är viktiga. Arbetstidsförkortning var ett yrkande som arbetsgivaren sa helt nej till under tuffa förhandlingar men vår blockad och strejk gjorde ändå att detta förändrades. Det är en viktig start mot vårt långsiktiga mål om hållbara arbetstider för alla våra medlemmar.

Konflikten och avtalsrörelsen har visat på vårdens systemfel och har satt övertiden och mertiden på agendan. Konflikten har tydliggjort hur beroende vården är av våra medlemmars plikttrogenhet och övertidsarbete. Det kan och får inte vara en långsiktig lösning att vi offrar vår hälsa och ekonomi. Vi uppmanar alla att inte frivilligt ta på sig övertid och att prioritera sin återhämtning och hälsa. Det är viktigt att vi inte skriver upp oss på övertidslistor och sms-listor och därmed löser arbetsgivarens problem. Det nya normala måste vara att vi inte jobbar utanför vår ordinarie arbetstid och att vi inte tillgängliga när vi är på semester och ledighet. Vi behöver stå fast vid att vi måste kunna gå hem när arbetsdagen är slut och därför kommer vi fortsätta följa upp övertidsanvändningen noga!

Vår kamp har satt fokus på den kris som vården är i – arbetsgivare och politiker måste vakna upp och ta sitt ansvar. Vi tar ansvar för varje enskild patient, analys och undersökning. Och SKR och politiker behöver säkerställa att Sveriges invånare får den vården de är i behov av. De behöver säkerställa att det finns en kompetensförsörjning som håller över tid och då krävs det mycket mer än det vi fick nu.

Det engagemang vi sett från våra medlemmar under konflikten ger oss hopp. Vi behöver fortsätta att vara många för att driva dessa frågor. Ju fler vi är desto starkare kan vi fortsätta och desto större handlingskraft får vi. Avtalet är kort, vilket betyder att vi redan ser fram emot kommande förhandlingar.

Strejken är över men kampen att rädda vården har bara börjat. Vi kommer fortsätta.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

När du skriver en kommentar så godkänner du att dina personuppgifter hanteras enligt vår personuppgiftspolicy.

Värva en ny medlem!

Värva en kollegaFå 200 kr i presentkort från Sverigechecken.

Värvar du fler får du mer.

 

Jag vill värva / bli värvad!