FullSizeRender (2)Den 15 april är biomedicinska analytikers yrkesdag. På sina ställen firas det storslaget med kompetensutvecklingsdag för medarbetare, på andra ställen bjuds det på tårta. Oavsett hur firandet tar sig uttryck, så har vi alla anledning att vara extra stolta den dagen; vi har ett samhällsansvar som symboliseras av vår legitimation och vi har kunskap och kompetens att säkra kvalitet och patientsäkerhet.

Hela nästa vecka kommer det att vara ett flöde av gästblogginlägg på många olika teman. Läs, fundera och diskutera med dina kollegor. Och du är mer än välkommen att kommentera på inläggen, ett enkelt sätt att dela med dig av dina åsikter.

Själv kommer jag att träffa biomedicinska analytiker på Sunderbyns sjukhus, en heldag på temat ”Karriär i framtidens vård”. Det ser jag fram emot.

Bidra gärna till #MinYrkesdag i sociala medier!

Behöver du tips om vad du kan göra under yrkesdagen? Vi har en hel rad här!