Specialistutbildning för biomedicinska analytiker

I februari berättade jag om arbetet som Vårdförbundet tillsammans med IBL driver för att skapa akademisk specialisttjänstgöring (AST) och nationellt reglerade specialistutbildningar för biomedicinska analytiker. Sedan dess har vi arbetat på att ta fram materialet där vi beskriver idén och varför den är viktig, både för professionen men också för framtidens hälso- och sjukvård. Vi har mött utbildningsnätverket, förtroendevalda, biomedicinska analytiker och politiker där vi informerat och beskrivit. Och nu är idén klar!

Närmast, det vill säga 16 oktober, kommer Vårdförbundets vårdstrateg Lisbeth Löpare Johansson prata om idén på Diagnostikforum i Jönköping. I november kommer en konferens att hållas för utvalda chefer och utbildningsansvariga.

Om du har frågor är du som alltid välkommen att höra av dig till mig på anne.berndt@vardforbundet.se.


Kommentarer

 1. Intressant och spännande läsning! Vad kan vi ute i landet göra för att påverka och hjälpa till att driva frågan om Specialistutbildning för biomedicinska analytiker?

  1. Hej Therese,

   Tack för din kommentar och din fråga om hur du och andra kan hjälpa till att driva denna fråga. Jag vill gärna ta upp det till diskussion med mina kollegor och återkomma, är det OK?

   Anne

   1. Det får du gärna göra!

    Fick ytterligare en fråga: Har Svensk Förening för Klinisk Fysiologi varit involverad något i detta?

Det går inte längre att kommentera på det här inlägget.