Hålls ställningarna på laboratorierna?

DilemmaaskMed en ”jourdag” mitt i semestern passar jag på att ta mig en titt på bloggen, något som jag inte hann med under veckorna före semestern. Det var mycket som skulle göras, som det alltid tenderar att vara så års, men mest fokus låg på fortsatt arbete för Akademisk specialisttjänstgöring för biomedicinska analytiker, förberedelser för Världskongressen i Taiwan där vi är flera som ska presentera både postrar och muntliga presentationer och slutarbete med det etiska arbetsmaterialet för biomedicinska analytiker. Etikmaterialets dilemmakortlek är helt klar, foldern kommer att tryckas i augusti. Därefter görs ett utskick till många arbetsplatser gemensamt av IBL och Vårdförbundet. Den medlem som önskar beställa egen version av materialet kommer att kunna göra det via medlemsbutiken.

En del av er har kanske läst sjuksköterskan Matildas blogginlägg om en natt på akuten som har delats via Facebook men också i pressen? Hur ser det ut för er på laboratorierna sommartid? Min erfarenhet var att det inte var tal om några lugna puckar på patologen i alla fall med halva styrkan på plats men ändå med en hel del utredningar och operationer. Har ni några sommarsituationer att berätta om?

I kommentarsfältet till föregående blogginlägg ställer Daisy, en nyexaminerad biomedicinsk analytiker några frågor om hur hon skulle kunna tänka kring sin karriärplanering. Det vore roligt om några fler ville dela med sig av sina tankar och erfarenheter.

Med det önskar jag er en fortsatt skön sommar!

/Anne