Det kom en kommentar till bloggen...

Ett blogginlägg från i våras angående det ökade antalet sökande till biomedicinska analytikerprogrammet har fått en ny kommentar. Jag tyckte att kommentarer var så positiv, med en längtan att bli just biomedicinsk analytiker hos den som kommenterade, att jag vill lyfta fram den här:

Jag är en tjej på 38 år som länge har funderat på vad jag ska bli ”när jag blir stor”, har velat lite hit och dit och det har inte blivit något alls. Känner dock att jag måste utbilda mig lite för att få ett bättre och mer stimulerande jobb än det jag har idag (har mest jobbat med städning och vaktmästeri). I våras satt jag och bläddrade i utbildningskatalogen från Karolinska institutet och fastnade plötsligt för biomedicinsk analytiker. Kollade upp kursförteckning på nätet och det sa liksom klick, det här är intressant, det här vill jag läsa! Möjligheter finns ju att bygga på utbildningen också, just nu låter masterprogram i forensisk vetenskap, infektionsbiologi och toxikologi intressant. :-)

Tyvärr hann jag inte få med biomedicinska analytikerprogrammet i höstens ansökan, jag blev placerad bland de sena anmälningarna och chansen att komma in var obefintlig. Hade jag sökt i tid hade jag kommit in både i betygskvoten och högskoleprovskvoten.

Det är positivt att utbildningen får fler sökande, men jag hoppas att inte alltför många hittat till utbildningen, det gör ju att betygskravet stiger och det kanske också krävs högre poäng från högskoleprovet – så att jag har chans att komma in till hösten 2014.

Vad gäller lönen så är det väl en nackdel att den är så låg, men jag tror att det gäller att visa framfötterna, vidareutbilda sig och få mer ansvar. Idag jobbar jag treskift på och har en tjänst som lokalvårdare, och har säkerligen lika mycket i lön som en biomedicinsk analytiker, pga natt- och helgtillägg. Jag skulle ändå välja att utbilda mig i tre år för att få göra något som kan ge mig så mycket mer än pengar tillbaka.

//Malin

Jag hoppas och tror att du blir antagen till hösten 2014 Malin, och du får gärna återkomma och berätta hur dina tankegångar går.


Kommentarer

 1. Hej!

  Jag heter Magdalena och studerar BMA-rogrammet vid Linköpings Universitet, första terminen. Jag bloggar också, sedan jag blev antagen. Försöker redogöra för alla föreläsningar, studiebesök, laborationer, intressant forskning med mera.

  Du har en fin och intressant blogg, och jag undrar om du skulle vilja gästblogga på min blogg under sommaren 2014? Temat är så klart biomedicinsk analytiker, i övrigt väldigt fritt. Tanken är att jag ska ta lite ledigt, medan jag presenterar en gästbloggare/vecka hela sommaren.

  Hittade ingen kontaktinformation här? Hör gärna av dig, och välkommen in till min blogg.

  Med Vänlig Hälsning – Magdalena Wiklund

 2. Härligt att du har hittat rätt nu Malin, och är så positiv! Jag tror inte du kommer att ångra dej! Min erfarenhet är densamma, det blir roligt och lönande om man visar framfötterna.
  Jag har aldrig ångrat mitt yrkesval, och har arbetat inom yrket sedan 80talet.
  Hoppas du kommer in och lycka till!!!

Det går inte längre att kommentera på det här inlägget.