Workshop för förtroendevalda biomedicinska analytiker

Idag kommer vi att genomföra en workshop för ett 20-tal förtroendevalda biomedicinska analytiker på Vårdförbundets nationella kansli. Bakgrunden till denna är att det är dags att vi börjar diskutera och reflektera över de utmaningar (och ibland ”hot”) biomedicinska analytiker står inför, men kanske än mer börjar agera med tanke på de möjligheter som ändå finns. Möjligheter som vi behöver agera på, både enskilt och gemensamt.

På programmet har vi fyra presentationer:

Agneta Colliander, tf verksamhetschef från Örebro, pratar om vilket ansvar hon som chef har för professionens utveckling.

Cecilia Ozolins från Göteborg är biomedicinsk analytiker inom klinisk fysiologi och egen företagare, och hon kommer att berätta om sina erfarenheter som entreprenör och företagare.

Susi Nilsson är vice ordförande för avdelning Skåne, och hon delar med sig av sina tankar kring hur hon i sin roll som v. ordförande på en stor lokalavdelning kan bidra till framtidens lösningar.

Och slutligen talar jag om vem som har ansvaret för det etiska förhållningssättet på laboratoriet; medarbetare och/eller chef.

Presentationerna kommer att utgöra en inspiration/gemensam plattform för vidare diskussioner i grupper och jag ser verkligen fram mot att se vilka tankar och idéer som finns. Och framför allt vilka förslag till agerande som kan tänkas komma upp.

Vi har en spännande eftermiddag framför oss!


Kommentarer

 1. Låter som en spännande dag! Hade varit kul att delta, men vi ses väl alla på IBLs årsmöte i kväll??

 2. Intressant och inspirerande eftermiddag. Jättekul att höra om hur man i Örebro tänker på framtiden med specialist Biomedicinska analytiker tjänster. Äntligen en chef som tänker på verksamhetsutveckling och karriärvägar. Tack Agneta Colliander. Annars är det hårt arbete som att lobba för politiker för att visa på vårt yrke som behövs för patientsäkra analyser och undersökningar som behövs. Vi kämpar på!!

  1. Tack själv för din medverkan Susi!

   Det var en mycket bra eftermiddag med så otroligt mycket engagemang, energi och vilja! Jag har fått en hel del idéer redan på hur vi går vidare med detta. Som Carin Nilsson säger; Biomedicinska analytiker kan!

 3. Hade varit väldigt intressant och roligt att vara med. Tyvärr inbokad på annat.
  Det finns en stor kraft och kunskap inom vår profession!
  Biomedicinska analytiker kan och gör skillnad!

  1. Hej Gun-Britt,

   Det hade varit roligt att ha dig med. Vi kommer att arbeta vidare med dessa frågor så du får medverka framöver.

 4. Låter som en inspirerande dag!
  Det hade varit trevligt med något liknande i de västra delarna av vårat land, det är svårt att åka till Stockholm när det bara rör sig om en halvdag.

  Biomedicinska Analytiker har ett viktigt jobb, det är dags att vi börjar marknadsföra oss mer, både inom Vårdförbundet och annars!

Det går inte längre att kommentera på det här inlägget.