IBLs Kvalitetdagar, Eskilstuna

I två dagar hålls IBLs Kvalitetsdagar i Eskilstuna och låt vara att det till stora delar är Lena Morgan och jag som satt ihop programmet, men så bra presentationer vi får höra. Vi har hört om lobbying mot myndigheter och politiker, smarta ”middelware-datorer som ”kontrollerar” POCT-instrument, kvalitetsarbete ur olika aspekter och hur klinisk fysiologi i Västerås fick utmärkelsen Årets Arbetsplats.

Just nu talar Christina Grunwald från DBIO, den danska organisationen för bioanalytiker, om tankarna och utvecklingen kring begreppet Diagnostisk Partner. Hon sätter ord på det som borde vara uppenbart för oss alla, men som knappast är det. Nya arbetsområden, nya kompetenser, bidrag till patientsäkerheten vilket kvalitetssäkring faktiskt är. Vi behöver ta till mycket av detta.

20121116-095043.jpg


Kommentarer

  1. Hejsan! Jag tänkte bara säga att ni har en jätte intressant blogg. Jag studerar till bioanalytiker i Finland (vår motsvarighet till biomedicinsk analytiker).

Det går inte längre att kommentera på det här inlägget.