Gårdagens möte var av årsmöteskaraktär där ekonomin redovisades och val till Management Body genomfördes, men vi fick också höra en noggrann redovisning om EUCOLabs-projektet (som jag berättat om här) och rapport från Biosafety Summit 2012. Biosafetymötet hölls i juni i London och rör stick- och skärskadedirektivet och implementeringen av stickskyddade produkter som ska vara avklarat i maj nästa år. Den norska organisationens (BFI, Bioingenjörsfagligt Institutt) ordförande Brit Viddal Valaas har bevakat arbetet för EPBS räkning och har påtalat nödvändigheten att biomedicinska analytiker ingår i detta, det har till största delen varit andra professioner representerade. Vårdförbundet har varit involverad i detta arbete sedan start och det verkar som att Sverige är hyfsat på banan (hör gärna av dig om du har erfarenheter som säger annorlunda).

För mig personligen var dagens höjdpunkt att jag blev invald som ny ”Director” till EPBS Management Body. Jag blev tillfrågad av österrikiska kollegor i våras om de fick nominera mig, Vårdförbundet och IBL backade upp detta. Detta känns som en rejäl utmaning men självklart också spännande och roligt. Med andra ord kommer jag ha än mer internationellt arbete att berätta om i bloggen framöver.


Kommentarer

  1. Grattis till EPBS för att de får en sådan kompetent person i MB!! Och grattis till dej Anne- det är så kul, utmanande och lärorikt att ingå i en internationell styrelse!

    1. Tack Lena! Det ska bli jättespännande och jag hoppas på att kunna bidra till arbetet. Och jag tror dig på att det är kul, utmanande och lärorikt, du talar ju av erfarenhet!

Det går inte längre att kommentera på det här inlägget.