Snabba slag sprider en rytmisk kroppsmusik i undersökningsrummet. En tår skymtar i ögonvrån hos den gravida, som knyter sina händer i en känslosam symbios med de monotona ljudvågorna.

Två hjärtan tickar inne i samma kropp, i en harmonisk symfoni växer det lilla livet inne i det varma, ombonade inre. Med små fjäderlätta rörelser puffandes mot kroppens insida, gör sig den lilla varelsen påmind.

Två hjärtan som slår i takt. En kärlek som inte går att jämföra med något annat, gror, växer och blir stark. En kärlek som uppstår innan de ens har mötts. En kärlek som inte är lik någon annan.

Vi övervakar slagen från kroppens båda hjärtan. Lyssnar, analyserar och antecknar. Vi hör slagens fasta takt. Men kärleken som flödar kan vi inte mäta, vi kan inte registrera den eller följa en tillväxtkurva.

Men ändå finns den där.

Hjärtat i magen och hjärtat i bröstet. Enade i en trummade orkester, sammansvetsade av livet.

Vilken ynnest att få vara en del av två hjärtan i samma kropp. Livets dirigent styr mellan moll och dur, skapar samklang och låter oss få lyssna.

Barnmorska. Vilket fantastiskt yrke! För oss är alla dagar en hjärtans dag!

 

#enbarnmorskaunderlivet

Åtta måsten för hållbart yrkesliv

Att ha en bra arbetsmiljö, tillräckligt många kollegor med rätt kompetens och att kunna kombinera arbete och fritid är fullt rimliga krav i dagens arbetsliv. Vi har tagit fram 8 måsten som tillsammans bidrar till ett hållbart yrkesliv. Hur har du det på din arbetsplats?

Läs om våra 8 måsten!