Nattarbete, strategi och livslön på Avtalsrådets agenda

avtalsradet_oktober2016Under två intensiva dagar har jag träffat Vårdförbundets avtalsråd. Avtalsrådet är vår förbundsstyrelses rådgivare när det gäller strategiska och taktiska vägval i centrala avtalsfrågor.

Under dagarna diskuterade vi de SKL-förhandlingar som pågår kring vila och återhämtning vid nattarbete, avtalsförhandlingar som är på gång samt rådets roll i kommande centrala förhandlingar. Vårdförbundets statistiker Eva Carlström och Gölin Frank berättade också om resultaten i den färska Livslönerapporten.

Läs mer om Avtalsrådet här.