Stanna efter examen!

Skrivet av Angelica Kron

29 oktober 2018

Studentbloggen

Funderar du på varför du ska fortsätta vara medlem i Vårdförbundet efter examen? Då ska du läsa detta!

Charlotta tog examen i somras och är idag legitimerad sjuksköterska. Efter examen har hon jobbat på en hematologisk avdelning i Stockholm. Charlotta var studentmedlem och är fortfarande medlem i Vårdförbundet. Här är hennes tre bästa anledningar att stanna kvar i Vårdförbundet efter examen!

Charlotta använder fortfarande studentväskan i klätterhallen!

1. Inför mitt jobbsökande fick jag massor med bra tips om vad som var rimliga villkor och vad jag skulle fråga om innan jag skrev kontrakt. Exempelvis att be om tillsvidareanställning direkt, fråga vad mitt avtal innebar för just mig och ifrågasätta hur erfarenheten och bemanningen såg ut på avdelningen.

2. Att jag lätt kan ta reda på vad jag har för rättigheter som sjuksköterska. Och om något känns fel så är tips och råd bara ett samtal bort.

3. Efter att ha varit studentmedlem betalar jag endast 100 kr i månaden mina första 6 månader efter examen.

Här kan du läsa mer om vad som gäller för dig när du har tagit examen och är ny på jobbet!

Ps. Funderar du på frågor kring din framtida anställning, ditt yrke eller ditt medlemskap? Gör då som Charlotta och kontakta Vårdförbundet direkt! Du når dem varje vardag mellan kl. 08-18 på nummer 0771- 420 420.

 

Redo för jobbstarten?

Missa inte vår nya digitala guide för dig som är ny i yrket eller ska börja på en ny arbetsplats.

Läs om guiden här!