Så firade vi Vårdförbundet Students dag!

Skrivet av Sara Both

2 mars 2017

Studentbloggen

 

 

Fantastiska initiativ och många bra diskussioner förgyllde Vårdförbundet Students första nationella dag! En otroligt uppskattad dag som kan sammanfattas med att uppmärksamhet som detta behövs, oftare!

Lisa Rådström är styrelseledamot i Vårdförbundet Student. Hon beskriver att dagen till ära bjöd Borås för ovanlighetens skull på både solsken och regnuppehåll när Vårdförbundet Student firade dagen på Högskolan. Många studenter deltog i firandet och frågorna varierade beroende på var under utbildningen studenten befann sig.

De studenter som går tidigare i utbildningen hade mycket frågor kring VFU. De var förväntansfulla och taggade att få gå ut på praktik, det märktes!

Med sig på högskolan hade Lisa även Ulrika Olofsson som är förtroendevald från Vårdförbundet lokalt i Borås. Ulrika är en guldgruva, hon svarade på frågor om villkor och vad Vårdförbundet jobbar med vilket var otroligt uppskattat bland de studenter som strax tar examen. Personcentrerad vård och huruvida utbildningen möter de krav som ställs på legitimerad sjuksköterska var frågor som diskuterades över en kopp kaffe och en minisemla. Lisa sammanfattar dagen från Borås så här:

”En rolig, produktiv och givande dag!” // Lisa Rådström Högskola i Borås.

Många fina kommentarer och bilder från dagen finns i detta blogginlägg. Nedan kan du läsa några extra fina reflektioner från dagen.

”Många har tankar och visioner med både utbildning och yrket. Dagen var en ögonöppnare för många som insåg att man kan vara med och påverka våra framtida yrkesliv” // Anna Birkeros Ersta Sköndal Högskola

”Tipspromenaden var populär men det hembakade fikat var mest uppskattat” //
Oscar Martinez Karolinska Institutet

Alla dagar på året är Vårdförbundet Students dag men den 23 februari har vi valt att fira extra mycket. Ordförande i Vårdförbundet Student, Viviana Lundberg, beskriver kort bakgrunden till varför Vårdförbundet Student fick en nationell dag!

Viviana Lundberg är ordförande för Vårdförbundet Student

”Idag finns det sjuksköterskans dag, röntgensjuksköterskans och biomedicinska analytikers dag. Alla våra professioner har stolt sina yrkesdagar att fira sin profession och sitt yrkesliv. Men vi som studenter står i ett helt annat läge. Vi firar framsteg under utbildningen. Vi firar en bra VFU, vi firar en avklarad anatomi-tenta och godkänd mikrobiologi tenta. Vi firar terminsstarter och stöttar varandra ända fram till terminsavslutningar.
Vi behöver vår dag. En dag där vi som studenter firar att vi, alla tre professioner tillsammans, studerar till Sveriges viktigaste och roligaste yrken. En dag där vi som några av de viktigaste professionerna inom hälso- och sjukvården tillsammans lär känna varandra ytterligare” // Viviana Lundberg

Dagen är skapad av studenter för studenter och vi längtar redan till nästa år! Men vill du, som vi inte vänta så länge?! Då kan du höra av dig till studenthandlaggare@vardforbundet.se så fortsätter vi firandet tillsammans!

Redo för jobbstarten?

Missa inte vår nya digitala guide för dig som är ny i yrket eller ska börja på en ny arbetsplats.

Läs om guiden här!