Kandidera till styrelsen för Vårdförbundet Student

Skrivet av Sara Both

4 juli 2016

StudentbloggenVårdförbundet Students nationella styrelse väljs på årsmötet i 15-16 oktober. Du kan kandidera för nästa styrelse, 2016/2017.  Här kan du läsa mer om styrelsen och deras arbete.

Presentation

Skriv en kort (max 200 ord) presentation om dig själv och varför du kandiderar till ett styrelseuppdrag. Det är viktigt att det tydligt framkommer till vilket uppdrag du kandiderar (ordförande, vice ordförande eller styrelseledamot). Vårdförbundet Student eftersträvar att presentationerna ska ha en överskådlig struktur så att läsarna har en möjlighet att jämföra presentationerna.

Vårdförbundet Students styrelse har tagit fram ett antal stödord som du kan ta hjälp av vid utformning av din presentation:

  • Därför vill jag bli vald till ett uppdrag i Vårdförbundet Student.
  • Mina viktigaste frågor
  • Min utbildning
  • Min fackliga bakgrund (obs. facklig bakgrund är inte ett krav)
  • Detta har jag gjort  som jag tycker är bra
  • Detta tror jag kommer att vara viktigt för medlemmarna och för Vårdförbundet Student om ett år.
  • Annat av intresse

Foto

För att din kandidering ska vara komplett ska den kompletteras med ett digitalt foto. Fotot bör vara en nytagen, stående porträttbild och det ska vara du som är i fokus, därför bör bildens bakgrund vara neutral. Eftersom fotot ska publiceras på här på vår webbplats ska den vara högupplöst. Ett foto som är taget med systemkamera brukar vara tillräckligt stor storlek. Tar du bild med mobilkamera bör du skicka originalbilden, den största storleken.

Skicka in nominering

Skicka din nominering till studenthandlaggare@vardforbundet.se. Nomineringen kommer att vara öppen till 14 september 2016.

Omröstningen

Mellan den 19 september och 2 oktober kommer nomineringarna läggas upp oredigerade på webbplatsen. Alla studentmedlemmar i Vårdförbundet kan delta i röstningen.

Den 6 oktober publiceras resultatet av omröstningen på webbplatsen.
De fem kandidater som fått flest röster kommer föreslås få uppdraget att sitta i Vårdförbundet Students styrelse under mandatperioden 2016/17. På årsmötet väljs styrelse och först då blir den nya styrelsen fastslagen.

 

Läs mer Kandidera till styrelsen för Vårdförbundet Student

Redo för jobbstarten?

Missa inte vår nya digitala guide för dig som är ny i yrket eller ska börja på en ny arbetsplats.

Läs om guiden här!