Sista dagarna att nominera

Skrivet av Maria Bergman

28 maj 2021

Stockholmsbloggen

Vårdförbundet avdelning Stockholm kommer i år att ha sitt årsmöte den 30 september, då ska en ny avdelningsstyrelse väljas samt nya kongressombud och ersättare och dessutom en ny valberedning. Mandaten för dessa uppdrag är på fyra år och då vi är en demokratisk organisation är det således medlemmarna i avdelning Stockholm som väljer. Alla medlemmar i avdelning Stockholm kan bli nominerade till dessa uppdrag och kan nominera. Så här kommer en uppmaning till er medlemmar i Vårdförbundet avdelning Stockholm som vill engagera er, eller som känner någon lysande stjärna som kanske inte vågar nominera sig själv, nominera till förtroendeuppdrag! Sista datum för att nominera är 6 juni och man hittar all information om detta på https://www.vardforbundet.se/lokala-avdelningar/stockholm/arsmote-20202/

Det är viktigt att utnyttja den demokratiska möjligheten vi har i vårt land och i vår organisation till att få sin röst hörd, alla medlemmar i Vårdförbundet är tillsammans Vårdförbundet och vi har alla lika stor rättighet att få komma till tals. Ingens röst är värd mer än någon annans och vill man utveckla vår organisation, förändra något eller att saker ska fortsätta som dom är ja då behöver man använda sin röst för att påverka riktningen. Det är vid ett sådant här tillfälle vi alla har chansen, framförallt då kongressombud samt ersättare ska väljas då Vårdförbundets kongress (som nästa gång hålls 2022) är vårt högst beslutande organ. Det är på kongressen som ombuden röstar om hur vår organisation, Vårdförbundet, ska arbeta de kommande fyra åren. Det säger sig självt att är det någonstans man har möjlighet att påverka vårt förbund så är det på kongressen. Avdelning Stockholm har 29 mandat att fylla, 29 personer som ska föra talan för vad medlemmarna här i Stockholm vill och dom 29 personerna ska väljas på årsmötet, samt ersättare till dessa. Så passa nu på att nominera er själva eller någon ni känner om ni vill ha chansen att påverka!

Maria Bergman Leg sjuksköterska Styrelseledamot Vårdförbundet avdelning Stockholm

Bli medlem i Vårdförbundet

Gör som 114 000 andra och gå med i Vårdförbundet. Testa oss och bli medlem idag. Blir du medlem nu får du tre månader kostnadsfritt medlemskap. Gäller yrkesverksamma medlemmar vid ett tillfälle.

Bli medlem nu