Rekreation under pandemin - en ljusglimt i mörkret!

Jag arbetar natt på en medicinavdelning på ett litet sjukhus. Vi har i vanliga fall specialiteter som hematologi, gastro och arytmier men sedan mars 2020 har inget varit sig likt.

Förra våren slogs vi ihop med en ortopedi-avdelning och fick sköta patienter vi aldrig vårdat förut. Hösten -20 förändrades allt igen, då vi blev en ren covidavdelning med 28 platser. Sedan dess har vi slitit och vårdat dessa svårt sjuka patienter, ofta underbemannade och utan kunskap.

Många patienter har varit i behov av IVA-sjukvård,  men vi har skött dessa patienter istället eftersom det inte funnits plats för dem på IVA. Vi har många gånger känt oss ganska ensamma och utsatta i den här vården.

En dag satt jag och surfade runt på Svensk sjuksköterskeförenings webb och hittade olika fonder man kunde söka medel ifrån. En av dem var Örensgårdsfonden som riktade sig till sjuksköterskor i covidvården som behövde rekreation. Jag skickade in en ansökan och beskrev hur trötta och slitna vi är och att jag och en kollega ville åka på spa när pandemin är över.

Sen glömde jag bort det hela, men så i dagarna kom det 5000 kr från fonden! Så underbart och vilken uppmuntran!

Nu ser vi ljuset i tunneln och ska bara njuta av detta. Fick lite ny energi att återigen klara en underbemannad sommar på vår avdelning. Jag hoppas att många fler hittar till denna fond.

Carina Jonsson
Sjuksköterska
Kungälvs sjukhus avdelning 8

Redo för jobbstarten?

Missa inte vår nya digitala guide för dig som är ny i yrket eller ska börja på en ny arbetsplats.

Läs om guiden här!