Trots att jag jobbat i 27 år inom röntgen känns det fortfarande som att röntgenvärlden är oändlig

Jag kom i kontakt med röntgen när jag var sex år gammal och redan då  tyckte jag att röntgenvärlden var mycket spännande. Jag gjorde en urografiundersökning och jag minns det fortfarande. Jag har många fina minnen av den dagen. Röntgensjuksköterskorna gjorde ett starkt intryck på mig och det påverkade mig så pass mycket att jag, där och då, bestämde mig för att bli röntgensjuksköterska.

Sagt och gjort. Jag blev klar med min röntgensjuksköterskeutbildning 1993.

Snabbt upptäckte jag att röntgenvärlden var mycket större än jag hade trott och att det fanns mycket att lära

Jag började studera på nytt  och sedan dess har jag gått flera olika utbildningar, parallellt med mitt arbete som röntgensjuksköterska. Jag ville lära mig mer och skaffa nya kunskaper, särskilt på djupare nivå, inom bild, funktionsdiagnostik och radiologiska behandlingsmetoder. Under utbildningarnas gång intresserade jag mig för medicinsk utrustning och dess effekter på röntgenundersökningar och behandlingars kvalité. Jag tänkte på många patienter som jag trodde inte skulle överleva,  men de klarade sig med hjälp av olika medicinska utrustningar, nya tekniker och nya behandlingsmetoder. Då tänkte jag att användning av bra utrustning kan vara till stor hjälp vid diagnostisering och behandling av patienter som lider av olika sjukdomar. Vetenskapliga studier visar att medicinsk utrusning och bra produkter säkerställer diagnos och förbättrar behandlingsmetoder – och i slutändan förbättrar patientens hälsa och livskvalité.

Jag som aldrig trodde att jag skulle kunna arbeta icke kliniskt och lämna patientkontakten, insåg att jag kan hjälpa fler genom att arbeta med medicinsk utrustning som kan  kvalitetssäkra patientens diagnos och behandlingsmetoder

 Det gjorde att jag började arbeta på företaget MEDARD (Bayer) för 18 år sedan. Och idag är jag ansvarig för försäljning, marknadsföring, applikation och upphandling för injektorer på datortomografi, magnetkameror och Angiografi.

I mitt arbete ingår många resor inom Sverige och andra delar av världen. Jag deltar också i olika  kongresser, vilket jag upplever berikande. Under åren har jag fått ovärderliga kunskaper och lärt mig mycket inom olika områden. Trots att jag jobbat i 27 år inom röntgen känns det fortfarande som att röntgenvärlden är oändlig och att det finns mycket kvar att lära! Jag träffar många yrkesgrupper och många röntgensjuksköterskor med olika bakgrund och kultur runtom i världen och den gemensamma nämnaren är att vi alla arbetar kontinuerligt med att förbättra och utveckla röntgendiagnostik och behandling med hjälp av våra produkter. De här mötena har gett mig mycket och jag har fortfarande kontakt med flera röntgenkliniker både i Sverige och utomlands och med mina kursare och kollegor.

Röntgenvärlden tar inte bara mycket plats av min vardag, den är en del av mig och jag är så stolt över den och värnar den ömt!

/ Jila Rahamanzade
Account Manager CT/Angio/PET
Stockholm och norra Sverige

Redo för jobbstarten?

Missa inte vår nya digitala guide för dig som är ny i yrket eller ska börja på en ny arbetsplats.

Läs om guiden här!