Kan man längta till jobbet?

Att arbeta som röntgensjuksköterska är något av det mest stimulerande yrken som finns. Om du håller med mig fortsätter du antagligen att läsa på den här raden, eller också kanske du tycker att jag är lite galen, och fortsätter att läsa av den anledningen.

Arbetet innebär både fysisk och mental träning, vi arbetar med både kroppen, hjärtat och hjärnan. Det betyder att vi får fysisk träning av jobbet och undersökningarna innebär också att vi ställs inför unika problem en stor del av tiden.

Grundutbildningen på universitetet gav oss verktygen och kunskaperna för att utföra jobbet, men det är det dagliga jobbet som allteftersom ger oss känslan i händerna och ”röntgenblicken”. Det är precis de sakerna som jag gillar med röntgen, det verkar inte finnas någon övre gräns för hur mycket man kan lära sig, och jag har insett hur mycket jag har att lära mig.

Det är de dagliga utmaningarna och svåra undersökningarna som är det sköna med röntgen, jag gillar problemlösning och stortrivs på jobbet. En stor glädjekälla är även att kunna dela med sig av kunskaper, även om man är nybörjare.

Den här sommaren har jag haft min första ledighet på 4-5 år, det är jag mycket tacksam för! Ledigheten är uppdelad i två delar, den andra delen blir i England,  snart åker jag med scouterna och våran yngsta son till England för en veckas aktiviteter, det brukar bli ”jobb” nästan dygnet runt som ledare, men det är kul!

Efter en vecka i tält ska det bli skönt med några hotellnätter innan hemfärd 😉

Jag hoppas att ni alla har (eller har haft) en fin sommar!

 

/Mats Rönnqvist

Mats Rönnqvist

 

Redo för jobbstarten?

Missa inte vår nya digitala guide för dig som är ny i yrket eller ska börja på en ny arbetsplats.

Läs om guiden här!